Labdarúgás

2023.12.04. 18:23

A hajrában bukta el a pontokat a CAO-NAC

Forrás: CAO-NAC

Jósa Attila

Váradi rangadót rendeztek a Bihar megyei IV. Liga déli csoportjában a hétvégén. A 17. forduló mérkőzésén a felsőházi rájátszásban való részvételért még versenyben lévő Nagyváradi Egyetem FC fogadta a már biztos alapszakasz-győztes CAO-NAC gárdáját. A zöld-fehérek nem okoztak csalódást szurkolóiknak, akik a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére is szép számban látogattak ki a derbire. A 10. percben, a vendégek első látványosabb akciója után megszerezték a vezetést: Waritz Ákos remekül passzolt az ellenfél védelmének sorai mögé, Gergely Róbert pedig, miután megszabadult őrzőitől, a kapusról kipattanó labdát hat méterről lőtte a kapuba (0–1). A 21. percben tovább növelte előnyét a CAO-NAC, a nagy kedvvel játszó Waritz látványos mozdulattal, sarokkal passzolt Darius Pophoz, tőle Sergiu Ciocanhoz, majd Caciora hálójába vezetett a labda útja (0–2). A második gól után a vendégek visszavettek a tempóból és egészen a hajráig nem is fenyegette veszély a győzelmüket. A 87. percben Guțu visszahozta az Egyetem FC reményeit, miután pár lépésről betalált (1–2). Az eredetileg elrendelt 3 perces hosszabbításra még rátett egy lapáttal a játékvezető, így Ovidiu Boneta 96. percben szerzett szerencsés egyenlítő gólja után a hazaiak még reménykedhetnek a felsőházi rájátszásba jutásban.
„Kemény mérkőzés volt, nehéz talajú pályán, ez nekünk nem igazán kedvezett. Az első félidőben nagy fölényben játszottunk, két gólt és rengeteg veszélyes helyzetet alakítottunk ki. A második játékrészre a pálya alkalmatlanná vált a labdarúgásra, emiatt kevésbé attraktív, kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét csapatnak akadtak helyzetei. A mérkőzés utolsó perceiben váratlanul kétszer is betalált az Egyetem, a második találatuk a mérkőzés 96. percében esett. Kielemezzük a mai mérkőzést és ki fogjuk javítani a ma vétett hibákat a rájátszásra” – nyilatkozta lapunknak Lukács Imre, a CAO-NAC vezetőedzője.

Jegyzőkönyv
Egyetem FC – CAO-NAC 2–2 (0–2).
G.: Dorin Guțu (87.), O. Boneta (90+6.) / Gergely Róbert (10.), Sergiu Ciocan (21.)
Egyetem FC: T. Caciora – D. Jurcă, C. Bulz, O. Boneta, C. Boiciuc – P. Dragoș (D. Ștef, 77.), C. Galea – M. Șandra, A. Ilieș, D. Sasu (D. Haidu, 62.) – C. Grigor (D. Guțu, 62.) Vezetőedző: Codruț Bulz.
CAO-NAC: C. Har – D. Pop, O. Ienciu, A. Panc, V. Naghi – C. Jurcuț, A. Haș (P. Fadnis, 78.), Zádori S. – Gergely R. (E. Tămaș, 82.), Waritz Á. (L. Mănoiu, 62.), S. Ciocan. Vezetőedző: Lukács Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában