Labdarúgás

2023.11.23. 10:42

Veretlenül zárta selejtezőcsoportját Románia

A román-labdarúgó válogatott kedd este hazai környezetben 1–0-ra legyőzte fő riválisát, Svájcot az Európa-bajnoki selejtező I csoportjának utolsó fordulójában, ezzel Magyarországhoz hasonlóan az első helyen, veretlenül zárta a selejtezőt.

Forrás: Sport Pictures

Szakács Dávid 

Románia már három nappal ezelőtt elérte célját, miután Izrael 2–1-es legyőzésével kijutott a jövő évi németországi Európa-bajnokságra. A trikolóroknak az utolsó mérkőzésen a csoportelső hely volt a tét, ám ehhez legalább egy döntetlent kellett elérniük otthon Svájc ellen. A bukaresti Nemzeti Arénába több mint 50 ezer szurkoló biztatta Edward Iordănescu tanítványait, akik már a mérkőzés elejétől kezdve kitűnően védekeztek a domináló svájciakkal szemben. Az első félidő 0–0-val zárult, viszont a folytatásban Alibec az 50. percben, Stanciu és Moruţan remekül felépített támadását követően betalált a helvétek hálójába (1–0). A vendégek ezt követően mindent egy lapra feltéve támadtak, ám Horaţiu Moldovan, a Bukaresti Rapid hálóőre dibuszi magasságokba emelkedve minden lövésüket hárította. Az eredmény nem változott, a román válogatott csoportelsőként, veretlenül zárta selejtezősorozatát, így a december másodikai hamburgi Eb-sorsoláson Magyarországhoz hasonlóan a második kalapból várhatja a folytatást. „Fantasztikus este volt, a fiúk hihetetlen odaadása újabb győzelmet hozott, mesésen fejeztük be ezt a selejtezősorozatot. Ha van is egy érdemem ebben, az az, hogy mindig hittem bennük, meggyőztem őket arról, hogy mekkora potenciál van bennük, és milyen csodálatos dolgokra vagyunk képesek” – nyilatkozta a lefújást követő sajtótájékoztatón Edward Iordănescu, a román válogatott szövetségi kapitánya.

Jegyzőkönyv

Románia – Svájc 1–0 (0–0). Alibec (50.). 

Bukarest, Nemzeti Aréna – 50.224 néző. Játékvezető: Massa (olasz) Románia: Moldovan – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu, Cicâldău (R. Marin, 64.), M. Marin, Stanciu (Olaru, 82.), Moruţan (Hagi, 64.), Alibec (Puşcaş, 83.), Coman (Drăguş, 72.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu. 

Svájc: Mvogo – Garcia (Ugrinic, 62.), Akanji, Elvedi, Rodriguez, Aebischer (Freuler, 84.), Xhaka, Ndoye, Shaqiri (Steffen, 62.), Okafor (Amdouni, 62.), Vargas (Zeqiri, 80.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában