Verseny

2023.11.28. 14:14

Országos bajnok lett a Crișul kempósa

Jósa Attila

A bukaresti Apollo Sportkomplexum adott otthont múlt hétvégén a Román Kempo-szövetség (elnöke Amatto Zaharia) által szervezett Országos Kempo K1 Bajnokságnak. Az ország 62 klubjának 716 sportolóját tömörítő versenyen a Nagyváradi Crișul egy sportolóval, a Nagyváradi King do-Lions pedig két sportolóval állt rajthoz. Mihuța Karina, a Nagyváradi Crișul Sportklub versenyzője (edzője Tulkos Rómeó), a junior női 16-18 évesek / -65 kg-os kategóriában indult, ahol két győzelem után a döntőben a full-contact, submission és knockdown versenyszámok idei Európa-bajnokával, a sloboziai Neagu Ștefaniával találkozott, akivel nagyon kemény mérkőzést vívott. A váradi lány annak ellenére került ki győztesen a fináléból, hogy egyel magasabb súlycsoportban indult, Karina rendszerint a -60 kg-osok között versenyez. 
A Magyar Zsolt edző által felkészített Nagyváradi King do-Lions klub két sportolója, Gellért Máté és Barbur Dragoş, bár jól szerepeltek, nem sikerült az első háromba kvalifikálják magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában