Világbajnok

2023.11.04. 20:55

Minifutball: világbajnok lett a román válogatott

Drámai küzdelemben, büntetőrúgással 12-11-re legyőzte szombaton a román minifutball-válogatott Kazahsztán együttesét, és megszerezte az aranyérmet az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában zajló világbajnokságon.

Forrás: digi24.ro

Agerpres

A rendes játékidő vége előtt 13 perccel még a kazahok vezettek Murcea Ungur öngólja (24. perc) és Avel Tarjanov találata (37. perc) után. A román válogatott azonban egyenlíteni tudott Balogh Marius 49. és 50. percben szerzett góljával.

A hosszabbításban nem esett gól, így a büntetőpárbaj következett. A román csapatnak három alkalma is volt megszerezni a győzelmet, miután a kazahok büntetőt vétettek, de Mircea Ungur, Mircea Popa és Gabriel Dumitraşcu sem tudott betalálni. A győztes gólt végül Bogdan Covaci szerezte a 30. büntetőrúgással, miután előzőleg a kazah Evgheni Biriukov nem tudta bevenni Dragoş Niţu hálóját.

A román válogatott a csoportjában Szudánnal (10-1), Spanyolországgal (3-2) és az Egyesült Államokkal (0-0) mérkőzött meg. A nyolcaddöntőben Thaiföldet 7-0-re, a negyeddöntőben az Egyesült Arab Emírségeket 2-0-ra, az elődöntőben Magyarországot 3-0-re győzte le. A 2016-os európai bajnok Kazahsztán Azerbajdzsán legyőzésével (3-2) jutott be a fináléba.

Románia korábban két bronzérmet szerzett a világbajnokságon, 2015-ben az Egyesült Államokban és 2019-ben Ausztráliában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában