Világbajnok

2023.11.05. 16:24

Minifoci-vb: világbajnoki címet szerzett Románia

A kisdöntőben Magyarország 3–1-re legyőzte Azerbajdzsánt, és ezzel megszerezte a bronzérmet.

Forrás: wmfworldcup.com

Jósa Attila

Drámai küzdelemben, büntetőrúgások után 12–11-re legyőzte szombaton a román minifutball-válogatott Kazahsztán együttesét, és megszerezte az aranyérmet az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában zajló világbajnokságon. A román válogatott uralta a szombat esti döntőt, több veszélyes lövést is küldött az ellenfél kapujára, de elég volt egy hiba az első félidő végén, amikor Mircea Ungur egy keresztlabdát próbált tisztázni, és a labda a saját hálójába került (0–1). Ez volt az első alkalom a világ bajnokságon, amikor a trikolórok hátrányba kerültek, sőt, a 37. percben Covaci eladott labdája után Tarzhanov góljával már két gólra nőtt a kazahok előnye (0–2).

A román válogatott rohamaival folytatódott a finálé, de a trikolórok nem tudtak élni a lehetőségeikkel, egészen a 49. percig, amikor a Marius Balogh a VAR játékvezető közbelépése után megítélt büntetőt kihasználva csökkentette a különbséget (1–2). Az utolsó percek drámaian alakultak, a ráadás pillanataiban Marius Balogh egy szenzációs testcsel után egy távoli lövéssel a kapu jobb oldalába bombázta a labdát (2–2).

Következhetett a hosszabbítás, melyben egyik fél sem kockáztatott, így a minifoci-vb döntője 7 méteres büntetőpárbajban dőlt el. A két csapatnak összesen 30 büntetőrúgásra volt szükség, hogy eldöntse az aranyérem sorsát, a román fiúknak több meccslabdája is volt, de Mircea Ungur, Mircea Ciucă és Gabriel Dumitrașcu sem tudott élni a lehetőséggel. A negyedik esélyt már nem szalasztották el a Trikolórok, Bogdan Covaci gólja pedig azt jelentette, hogy Románia lett 2023 világbajnoka minifutballban. A román válogatottban három Bihar megyei labdarúgó is szerepet kapott, a döntő hőse, a világbajnokságon 6 gólt szerző és ezzel Aranycipős Marius Balogh nagypályán a Biharszentandrási Crișul, Andrei Ferik a Fugyivásárhelyi SK, Andrei Șumălan pedig a Belényesi Bihorul játékosa. Kispályán Șumălan és Ferik a Nagyváradi Bad Boys csapatát erősíti, míg Balogh a Grandhill&Ony Residence együttesében vitézkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában