Sport

2023.11.14. 18:30

Libanoni játékossal bővült a VSK U kerete

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata szerda este 19 órától hazai pályán fogadja a finn Kataja Basket együttesét a FIBA Európa Kupa J csoportjának 5. fordulójában. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Forrás: championsleague.basketball

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U a Foksány elleni bajnoki sikert követően az európai kupaporondon is kell bizonyítson a finn Kataja ellen. A váradiak jelenleg csoportjuk második helyén állnak két győzelemmel és két vereséggel, míg a finnek az utolsók négy vereségüknek köszönhetően. A továbbjutás szempontjából a Vörös Oroszlánok nem hibázhatnak, mondhatni kötelező a győzelem skandináv ellenfelükkel szemben, ugyanis az Európa Kupa tíz csoportjából csupán a legjobb hat második helyezett jut tovább a torna következő szakaszába. Az új igazolás, Jonathan Harold Arledge A Nagyvárad új játékost igazolt Nikola Markovic hosszabb sérülése okán, a választás libanoni-amerikai kettős állampolgárságú Jonathan Harold Arledge-ra esett. A 32 éves kosárlabdázó 4-es vagy 5-ös pozícióban is bevethető és balkezes. Arledge először került Romániába, a 2,07 m magas játékos legutóbb a dél-koreai Goyang csapatában játszott. A piros-kékek új játékosa 2010-ben végzett az Egyesült Államokban a KIMA középiskolában, majd öt évvel később az Old Dominion Egyetemen. Profi karrierje az egyetem után kezdődött, ekkor a svájci Boncourt gárdájához került. Arledge pályafutása során a BA Latina és Piacenza (Olaszország), Ventspils (Lettország), Cholet (Franciaország), Guelph (Kanada), Peristeri (Görögország), Porto (Portugália), illetve a korábban említett dél-koreai Goyang csapatában szerepelt. A tapasztalt kosárlabdázó a Porto színeiben pályára lépett a váradiak ellen a FIBA Európa Kupa 2021–22-es kiírásában. Az előző idényben Jonathan 40 találkozón játszott a dél-koreai bajnokságban, ahol a statisztikai átlaga meccsenként 14,1 játékperc, 7,7 pont, 3,1 lepattanó, 0,9 aszsziszt volt. A hárompontosait az idény folyamán 35 százalékos mutatóval dobta. Arledge a libanoni válogatott tagjaként pályára lépett a FIBA 2023-as kosárlabda-világbajnokság selejtezőin is. A libanoni idén április óta nem játszott hivatalos mérkőzést. A játékos a következő napokban érkezik Nagyváradra, ahol először az orvosi vizsgálaton fog átesni, majd ezt követően megkezdi a felkészülést újdonsült csapattársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában