Sport

2023.11.16. 18:08

Látványos mérkőzésen nyert a Nagyvárad a Kataja ellen

A Nagyváradi VSK U 105–92-re legyőzte szerda este hazai környezetben a finn Kataja Basket együttesét a FIBA Európa-kupa J csoportjának 5. fordulójában, így a váradiak egy lépéssel közelebb kerültek a továbbjutáshoz.

Forrás: fiba.basketball

Szakács Dávid 

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapat Kataja elleni mérkőzésére csupán 2600 szurkoló látogatott ki, ám akik kijöttek, az első perctől az utolsóig támogatták a váradi kosárlabdázókat. A találkozó az első két negyed végig kiélezett és kiegyensúlyozott volt, a VSK U támadásban kiválóan, viszont védekezésben pontatlanul játszott, így a félidőben 52–52 volt az állás. A folytatásban azonban a nagyváradiak védelme öszszeállt, a támadójáték pedig még az első 20 perchez képest is hatékonyabb volt, ezáltal sikerült egy 16 pontos előnyt kialakítaniuk a végjátékra (82–66). Az utolsó játékrészben a hazaiak a kényelmes előny megtartását tűzték ki célul, miután Cristian Achim vezetőedző minden játékosát pályára küldte. A végeredmény 105–92, a Nagyvárad ezzel a sikerrel megszerezte harmadik győzelmét, így továbbra is kvartettük második helyén állnak. A piros-kékeknek azonban még egy győzelemre szükségük van az utolsó csoportmérkőzésen a továbbjutáshoz a Varsói Legiával szemben, mivel a tíz csoportból csupán a legjobb hat második jut tovább a torna következő szakaszába. A mindent eldöntő összecsapásra szerdán 19 órától kerül sor a Nagyvárad Arénában. „Örülök, hogy nyertünk, ugyanis egy tehetséges csapat ellen mérkőztünk. A védelemben rengeteget hibáztunk, ám a támadó szekcióban pazarul játszottunk. Ez a mi igazi játéktudásunk. A játék, amit évek óta mutatunk” – jelentette ki Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője. „Nehéz mérkőzés volt számunkra, mivel a Kataja nagyon jól dobott távolról. Azt hiszem, kiváló este volt ez számunkra, még akkor is, ha az első két negyedben voltak problémáink a védekezésben” – nyilatkozta Donatas Tarolis, a váradiak litván kosárlabdázója.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Kataja Basket 105–92 (26–22, 26–30, 30–14, 23–26) 
Nagyvárad Aréna, 2612 néző 
VSK U: Neal 27, Tarolis 23, Baciu 14, Freeman 14, Pearson 12, K. Richard 8, T. Gheorghe 3, Nicolescu 2, Gotcher 2, Schmidt, Năstruţ. Vezetőedző: Cristian Achim. 
Kataja: Sibande 25, Singleton 16, Lufile 13, Tumba 9, Lindberg 9, Hirvonen 9, Egekeze 7, Knihtinen 2, Purmonen 2, Donzo, Permanto. 
Vezetőedző: Petri Virtanen J

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában