Sport

2023.11.12. 15:32

Kiütötte a Dinamót a VSK vízilabdacsapata

Fotó: Ovi D. Pop

Jósa Attila

Rangadót rendeztek szombat délben a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában, ahol a Nagyváradi VSK a Bukaresti Dinamo együttesével csapott össze a férfi vízilabda Szuperliga 5. fordulójában. Mint kiderült, a párharc csak nevében volt rangadó, a két alakulat jelenleg nincs egy súlycsoportban, dacára annak, hogy a fővárosiak nagy erőfeszítéseket tettek a csapat megerősítése érdekében a nyári szünetben. Az első negyed végén már 4–0-ra vezettek a felszabadultan játszó hazaiak, a különbség pedig ezt követően is folyamatosan nőtt a két csapat között. A VSK csapata szinte minden pozícióból betalált a szombati meccsen, Szabó István többek között távolról, látványos ejtéssel is mattolta a Dinamo kapusát, Gardasevic szélről volt ellenálhatatlan, míg Vancsik Levente a végletekig kijátszott támadásokat használta ki könyörtelenül a kapu előtt. A 15–5-ös váradi siker után a VSK továbbra is százszázalékos mérleggel (6/6) vezeti a Szuperliga táblázatát.
A Dinamo ellen Szabó István és Filip Gardasevic négyszer, Vancsik Levente kétszer volt eredményes, Belényesi Dávid, Petar Velkic, Vlad Dragomirescu, Czenk Ferenc és Bogdan Remeș pedig egy-egy góllal járult hozzá a sikerhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában