Foci

2023.11.12. 15:40

Jelesre vizsgáztak sárdagasztásból a váradiak

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában 4–1-re győzött Lippán a Bihar FC, így továbbra is 6 pont előnnyel vezeti a 8. csoport táblázatát.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A nagy esőzések miatt játékra teljesen alkalmatlan pálya várta a nagyváradiakat Lippán szombat délután. A Bihar FC már az első percektől előretolt letámadással „kedveskedett” vendéglátóinak, a Sólymokat pedig érezhetően megzavarta ez a harcmodor, a hazaiak csak elvétve jutottak át a felezővonalon az első félidőben. Az első nagyobb helyzetre így is 28 percet kellett várni, egy jobb szélen futó akció után Sergiu Jurj fordulásból, szenzációs mozdulat után telibe trafálta a felső lécet. Még szünet előtt megszerezte a vezetést a váradi alakulat, Vadim Calugher szöglete a kapufán csattant, a kipattantót Ricardo Farcaș a kapu előteréből fejjel jutatta a hálóba (0–1).
Fordulás után a nagy kedvvel játszó Florin Chitaș percei következtek, a technikás középpályás két szépségdíjas gólt is szerzett, előbb két védőt is becsapva a kapus lábai között gurított a hálóba (0–2), pár perccel később pedig ismét két védővel a „nyakán”, 16 méterről helyezett laposan a bal alsó sarokba, a labda a kapufa tövéről pattant a hálóba (0–3). A 78. percben a házigazdák a 19 éves David Ciubăncan dropból bombázott Pînzariu kapujába (1–3), az 1–4-es végeredményt pedig Vadim Calugher állította be a hosszabbítás pillanataiban.
„Sikerült 70 percen át a saját akaratunkat érvényesítenünk ezen a nagyon-nagyon rossz pályán, a fiúk pontosan úgy reagáltak, ahogy egy jó csapatnak reagálnia kell. Jól szervezettek voltunk és sok lehetőséget alakítottunk ki. Összességében ez egy nehezen megszerzett és megérdemelt győzelem volt. A nehéz pályán a fiúk fantasztikus teljesítményt nyújtottak, és a csapat talán a szezon legjobb meccsét játszotta” – nyilatkozta Florin Farcaș vezetőedző.

Villanyfényben a Poli ellen

A Bihar FC számára az év utolsó hazai mérkőzése következik, november 18-án, szombaton 17 órától a Temesvári Politehnica ellen. Bár a villanyfényes berendezést eredetileg a Buziásfürdői Phoenix elleni meccsig (4–2) bérelte ki a klub, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a megnövekedett igénylések miatt ez csak decemberben kerül majd leszerelésre. A jelek szerint az Aradi UTA a Hermannstadt elleni találkozó erejéig mindeképpen visszatér még Nagyváradra, de időközben bejelentkezett a Pécskai Progresul gárdája is, az Arad megyei alakulat a Vajdahunyadi Corvinul elleni Román Kupa meccsét szeretné a Bodolában lejátszani a reflektorok fénye mellett.

JEGYZŐKÖNYV

Lippai Șoimii – Bihar FC 1–4 (0–1).
G.: David Ciubăncan (78.), ill. Ricardo Farcaș (43.), Florin Chitaș (53., 61.), Vadim Calugher (90+2.)
Lippa: R. Buta – Candreanu, Bain, Puta, Franklin – Bulboacă (M. Chelea, 77.), D. Salka, Said, Jichici (M. Vlad, 63.) – D. Ciubăncan, Cr. Gavra (N. Brad, 63.). Vezetőedző: Cristian Todea
Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, S. Bactăr (Paublusztig T., 71.), R. Farcaș, Al. Stoian – V. Calugher (L. Ioviță, 71.), B. Vasile (A. Sorian, 67.) – R. Gunie (I. Ban, 67.), A. Moga, F. Chitaș – S. Jurj (M. Hosu, 77.). Vezetőedző: Florin Farcaș
Vezette: Răzvan Lădar (Zilah)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában