Mérkőzés

2023.11.06. 15:53

IV. Liga: egy éve veretlen a CAO-NAC

Helyzetekben gazdag, látványos mérkőzést rendeztek Hegyközpályiban, ahol a IV. Liga 13., hétvégi fordulójában a listavezető CAO-NAC az utolsó előtti helyen álló Vaskohszikási CSO csapatát fogadta.

Forrás: caoradea.ro

Jósa Attila

Helyzetekben gazdag, látványos mérkőzést rendeztek Hegyközpályiban, ahol a IV. Liga 13. hétvégi fordulójában a listavezető CAO-NAC az utolsó előtti helyen álló Vaskohszikási CSO csapatát fogadta.

A zöld-fehérek vezetőedzője, Lukács Imre ezúttal több olyan játékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra, akik kevesebb szerepet kaptak eddig az idény során. A mérkőzés első lehetősége a vendégeké volt, rögtön az első percben Ionuț Oncică 14 méterről a Cătălin Har által védett kapu fölé lőtt. Az éllovas nem késlekedett a válasszal, Zádori 30 méteres szabadrúgását még hárítani tudta a CSO fiatal kapusa, Iannis Parasca, de Sergiu Ciocan a nedves füvön megcsúszó lövésével szemben már tehetetlennek bizonyult (1–0). A 34. percben Ciocan szögletét az idén először a kezdőcsapatba jelölt Vlad Jiroș fejelte 6 méterről a hálóba (2–0).

A második félidőben is támadásban maradt a hazai alakulat, az 57. percben Mănoiu okosan indította a leshatárról kilépő Ciocant, a tapasztalt támadó pedig magabiztosan értékesítette a ziccert (3–0). Újabb két perc elteltével Zádori gyorsan elvégzett szabadrúgással lepte meg a vaskohsziklási védőket, a labda Gergely Róberthez került, aki 15 méterről életerős lövést küldött a bal alsó sarokba (4–0). Futószalagon érkeztek a váradi helyzetek, a 63. percben Andrei Haș kényszerítőzött Gergely Róberttel, majd az ötös sarkáról a hosszú sarokba bombázott (5–0). Az ötödik gól után látványosan visszavett a tempóból a CAO-NAC, a vendégeknek ezt kihasználva Cătălin Mândru tizenegyesgóljával szépítettek (5–1). A minden labdáért alaposan megküzdő CSO Briciu révén egy kapufát is lőtt, a 81. percben pedig Oncică szemfüles találatával beállította az 5–2-es végeredményt.

Veretlenségi sorozat

A győzelemmel tovább tart a zöld-fehérek veretlenségi sorozata, amely immár 370 napot számlál. A váradiak legutóbb 2022. október 30-án hagyták el vesztesen a játékteret, akkor a későbbi bajnok Biharszentandrási Crișul bizonyult jobbnak 4–2 arányban. Jövő héten a CAO-NAC az utolsó helyezett Alsókocsobai Izvorul vendége lesz, amely csapat még pont nélkül áll a bajnokság idei kiírásában.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hatalmas akarattal és szívvel játszottunk. Sérülések és eltiltások miatt sokat kell rotálni ebben a bajnoki idényben, így ma lehetőséget adtam azoknak a fiataloknak akik eddig kevesebb játékperchez jutottak. Mindannyian éltek a lehetőséggel, kiválóan álltak be. Elég csak a tabellára nézni, a játékosaim remek munkát végeznek. Végig irányítottuk a mérkőzést, gyorsak és agresszívek voltunk, sokat birtokoltuk a labdát, kerestük az üres területeket, egy mélyen védekező ellenféllel szemben. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, a nagyarányú győzelem teljesen megérdemelt” – nyilatkozta a Bihari Naplónak és az erdon.ro-nak a lefújást követően a váradiak trénere.

Végeredmény: CAO-NAC – Vaskohszikási CSO 5–2 (2–0). G.: Sergiu Ciocan (16., 57.), Vlad Jiroș (34.), Gergely Róbert (59.), Andrei Haș (63.), illetve Cătălin Mândru (74. –11-esből), Ionuț Oncică (81.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában