Mérkőzés

2023.11.08. 16:28

Ismét hat pont a nagyváradiak előnye

Hatgólos mérkőzésen gyűrte le a Bihar FC a Buziásfürdői Phoenix csapatát kedd este a Bodola Gyula stadionban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

A nagyváradi csapat a pénteki, Bukaresti Dinamo elleni Román Kupa mérkőzése (1–1) miatt halasztva, kedd este játszott a III. Liga 11. fordulójában. A villanyfénynél rendezett, Buziásfürdői Phoenix elleni meccs a negyedik volt a sorban hat napon belül, amit a Bodola Gyula Stadionban játszottak, emiatt sokan féltették a gyepszőnyeget, az elmúlt napok kiadós esőzései pedig csak felerősítették ezeket a hangokat. Bár az aradiak panaszkodtak a pálya állapotára a hétfői UTA – Dinamo meccs után, a gyep a kapuk előterét kivéve sehol nem volt kitaposva, minőségével kapcsolatban pedig mindennél beszédesebb, hogy egyik mérkőzésen sem történt sérülés sem a felázott talaj miatt.

Ellenben a stadion lelátóin maradt nyoma az egymást érő meccsek sorozatának, a széksorok között hatalmas kupacokban állt a napraforgó maghéj, a Bihar FC vezetősége talán megfontolás tárgyává tehetné, hogy más klubokhoz hasonlóan betiltsa a Bodolában a szotyolázást, ha már nincs arra személyzet, hogy a „végterméket” alaposan eltakarítsák.

A Bihar FC – Buziásfürdői Phoenix találkozó az utóbbi időszak legszínvonalasabb mérkőzését hozta, látványos megoldásokat és hatalmas bombagólokat láthatott a kilátogató nézősereg. A gólgyártást a sérülésből felépülő Bogdan Vasile nyitotta a 24. percben, a középpályás a Sergiu Jurj által visszagurított labdát 25 méterről lőtte állítgatás nélkül a jobb felső sarokba (1–0). A gólt egy nagy hazai helyzet követte, de Ban a kifutó kapusba lőtte a labdát. A kezdeti sokkot követően a klub nevében és címerében szereplő főnixmadárhoz hasonlóan újjáéledt a Buziásfürdő, egy bal oldali beadást Bădăuță fejelt közelről a hálóba (1–1). A távoli lövések specialistája, Bogdan Vasile 4 perccel később ismét előnyhöz juttatta a váradiakat: 23 méterről leadott lapos lövése Lapadat kapujának bal alsó sarkában landolt (2–1). Ezzel még mindig nem volt vége az első félidő történéseinek, a 47. percben Călin Jurj röviden szabadított fel, a szemfüles Alexandru Bădăuță pedig 16 méterről tekert a bal sarokba (2–2).

A második félidő elején Florin Farcas edző három változtatást is eszközölt, a meccs azonban Alexandru Stoian, Alexandru Sorian és Florin Chitaș beállása ellenére is „leült”. A látványos megoldásokat felváltották a kemény belemenések, a nagy adok-kapokba torkollott találkozóból végül mégis a hazaiak kerültek ki győztesen. A 83. percben Alexandru Sorian lépett ki a védők gyűrűjéből és okosan gurított a kapus mellett a hálóba (3–2). Alig telt el egy perc, és Sergiu Jurj is ziccerben vihette a labdát a Phoenix kapujára, belépett a kapu előterébe és jól helyezett lövésével kialakította a 4–2-es végeredményt. A következő fordulóban a váradi labdarúgók november 11-én, szombaton idegenben játszanak a Lippai Șoimii vendégeként, a mérkőzés 14 órakor kezdődik.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2000 néző.

Bihar FC – Buziásfürdői Phoenix 4–2 (2–2).

G.: Bogdan Vasile (24., 40.), Alexandru Sorian (83.), Sergiu Jurj (84.), illetve Alexandru Bădăuță (36., 45+2.)

Bihar FC: M. Pânzariu – C. Jurj, D. Stan, Al. Popa (Al. Stoian, 46.), L. Ioviță – B. Vasile (V. Calugher, 65.), R. Gunie – A. Chindlea (A. Moga, 75.), G. Cherman (Al. Sorian, 46.), I. Ban (F. Chitaș, 46.) – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș.

Phoenix: A. Lapadat – Nagy A. (M. Sturzu, 40.), A. Mada, A. Horcea, C. Mitre, S. Românu (D. Savu, 88.), B. Fertu, A. Chistrugă (C. Pădurariu, 73.), C. Grancea, C. Pamfile, A. Bădăuță. Vezetőedző: Cosmin Petrescu

Vezette: Ionuț Dragoș Țurcanu (Karácsonkő) – George Suciu (Aranyosgyéres) és Andrei Pișta (Falticsén).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában