Döntetlen

2023.11.19. 17:53

Hiába játszott jobban, a Bihar FC nem tudott nyerni a Poli ellen

A Nagyváradi Bihar FC 1–1-es döntetlent játszott hazai környezetben a Temesvári Polival szemben a III. Liga 8. csoportjának 13. fordulójában, így továbbra is hatpontos különbség választja el egymástól a két együttest.

Fotó: Narcis Alexandru

Szakács Dávid

A Bihar FC szombat este a harmadosztály rangadóján otthon fogadta a Temesvári Poli csapatát. A találkozóra a zord időjárás ellenére körülbelül 2000 szurkoló látogatott ki, akik már a 7. percben felállva tapsoltak, miután Florin Chitaş egy gyors kontratámadás végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1–0). A temesváriak az első félidőben alig bírtak átmenni a váradiak térfelére, Florin Farcaş tanítványai a helyzetek, illetve a labdatartás szempontjából dominálták ellenfelüket. A szünet után továbbra is a Nagyvárad volt a kezdeményező fél, ám a második találatot sehogy sem sikerült a vendégek hálójába belőni. A Poli első életjelét a 70. percben mutatta, ám szerencsére Pînzariu, a váradiak hálóőre időben reagált, és a 16-oson belül leszedte a David Popa lábáról a játékszert az utolsó pillanatban. Percekkel később azonban Pînzariu tehetetlen volt, miután Robert Curescu egy szélvész-kontrát követően kiegyenlített (1–1). Az összecsapás végjátékában a Várad minden erőt megmozgatott a győzelem érdekében, viszont a Temesvár minél jobban igyekezett ellenfele játékát tördelni. A hosszabbításban kissé elszabadultak az indulatok, egy durva szabálytalanságot követően a játékvezető kiállította a hazaiak játékosát, Răzvan Guniét. A végeredmény 1–1 maradt, a Bihar FC továbbra is vezeti a tabellát, a második helyen négy ponttal lemaradva az Újpécsi CSC, míg a harmadik pozícióban a Poli áll. A következő fordulóban, november 25- én, szombaton a piros-kékek a pontvadászat utolsó előtti helyét elfoglaló Székudvari SK otthonában lépnek pályára. „Csalódott vagyok, ugyanis nagy reményeket fűztünk ehhez a mérkőzéshez. Ha elemezzük az összecsapást, azt hiszem, igazságtalan az eredmény, ugyanis az első félórában pontosan azt csinálták a srácok, amit kértem tőlük. Lezárhattuk volna a meccset már az első félidőben, annyi helyzetünk volt. Úgy tűnik, el vagyunk átkozva a helyzetkihasználás szempontjából” – nyilatkozta a mérkőzést követően Florin Farcaș, a váradiak vezetőedzője.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi Bihar FC – Temesvári Poli 1–1 (1–0). Florin Chitaş (7.), ill. Robert Curescu (74.)

Bodola Gyula Stadion, 2000 néző 

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaş, Al. Stoian, V. Calugher (Al. Popa, 88.), B. Vasile (M. Hosu, 78.), R. Gunie, A. Moga, Fl. Chitaş (I. Ban, 63.), Sg. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaş 

Poli: R. Murariu – A. Haloş, Cr. Bocşan, A. Vlaicu, R. Ciurel, D. Pureca, D. Olariu (M. Oprea, 66.), I. Rotariu, V. Prună (Marincu, 58.), D. Popa, R. Curescu (D. Ciurel, 86.). Vezetőedző: Paul Codrea 

Játékvezetők: Claudiu Ştef – Cosmin Bojan és Alexandru Cozma (mind Marosvásárhelyről)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában