Sport

2023.10.05. 16:51

VSK U: csapnivaló teljesítmény a bajnoki nyitányon

Továbbra sem találja tavalyi formáját a váradi kosárlabdacsapat, a nagyszebeniek 13 ponttal nyertek szerda este az Arénában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Két kulcsjátékosa, Donatas Tarolis és Erick Neal nélkül vágott neki a Nagyváradi VSK kosárlabdacsapata a nagyszebeniek elleni szerda esti mérkőzésnek, amely egyben a csapat első találkozója is volt a 2023/2024-es bajnoki idényben. Cristian Achim a Kris Richard, Luca Năstruț, Bobe Nicolescu, Nijal Pearson és Lennard Freeman alkotta kezdőötösnek szavazott bizalmat a meccs elején és sokáig úgy tűnt, ezúttal sem törik meg a VSK U szebeniek elleni győzelmi sorozata. A váradiak – akik az elmúlt 8 egymás elleni mérkőzésükön minden alkalommal jobbnak bizonyultak Tomas Rinkevicius csapatánál – félidőben még 7 ponttal vezettek, de fordulás után jött a „feketeleves”, a CSU az ihletett formában játszó Minchev vezetésével egymás után dobta a kosarakat, miközben a vendégek védekezése is feljavult. A harmadik negyedben mindössze 8 pontot szerzett a hazai gárda, így az utolsó 10 percre már a szebeniek fordulhattak jelentős fórban (50–58). Az utolsó játékrészben tovább nőtt a különbség, a Nagyszebennek egy adott pillanatban 19 pont volt az előnye, a végén pedig 66–79-et mutatott az eredményjelző.

Achim önkritikus

„Fontos győzelem ez számunkra, ami két megnyert meccsel ér fel, mivel idegenben szereztük meg a pontokat. Tetszett a játékosok hozzáállása. Nem tudtunk teljes erőbedobással edzeni a héten, csak két nappal a mérkőzés előtt volt lehetőségünk végre 5 az 5 ellen gyakorolni. Az, ahogyan a harmadik negyedben minden labdáért küzdöttünk, döntőnek bizonyult, elkezdtük uralni a mérkőzést és többé nem engedtük ki a kezünkből” – értékelt Tomas Rinkevicius, a vendégek mestere.
„Az adott körülmények között kétség sem férhet a nagyszebeniek győzeleméhez. A játék minden elemében sokkal jobbak voltak. Számítottam arra, hogy nem fogunk egyenletesen teljesíteni, de ez most természetes volt, tekintve a körülményeket, amik között játszottuk ezt a meccset. Szeretném azt hinni, hogy a Tarolis és Neal távolléte miatt volt ekkora a különbség, máskülönben ez azt jelentené, hogy jelenleg nagyon nagy problémáink vannak. Sok mindennel elégedetlen vagyok, saját magammal is” – nyilatkozta a találkozó után Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője.
A VSK U következő mérkőzése október 11-én, szerdán 17.30-kor lesz, idegenben a Krajovai SCM U ellen. A mérkőzést a DigiSport élőben közvetíti.

JEGYZŐKÖNYV

Nagyváradi VSK U – Nagyszebeni CSU 66–79 (23–14, 19–21, 8–23, 16–21). 
Nagyvárad Aréna, 2.500 néző.
VSK U: K. Richard 16, T. Gheorghe, L. Freeman 9, T. Gotcher 8, N. Pearson 18, L. Năstruț 3, B. Nicolescu 6, C. Baciu 2, N. Markovic 4. Vezetőedző: Cristian Achim.
Nagyszeben: M. Pratt 13, K. Adnam 8, M. Dragoste 5, A. Gavriloaia 3, P. Ivanov 10, Y. Minchev 18, M. Barro 4, Kuti N. 6, R. Uță 12. Vezetőedző: Tomas Rinkevicius.
Vezette: Alin Faur, Cristian Trofim és Sorin Drugău.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában