M15

2024.06.16. 17:31

Cezar Creţu győzelmével zárult a váradi tenisztorna

Sz. D.

A Nagyváradi VSK teniszpályája adott otthont a hétvége folyamán a nemzetközi felnőtt ITF WTT – M15 tornának, amelyen összesen 15 ezer dollár értékű díjakat osztottak ki. A Ion Țiriac-trófeával fémjelzett versenyre a világ 18 országából érkeztek teniszezők.

A tornán Teszári Zoltán Christian képviselte Nagyváradot, aki már a főtábla első fordulójában egyéniben Uta Dániellel szemben (6:4, 6:1), majd párosban Dan Alexandru Tomescu társaként búcsúzott a chilei Alejandro Bancalari és Nicolas Villalon páros ellen (3:6, 6:2, 10:5). A megmérettetés mérkőzései valamelyest színvonalas párharcokat kínáltak a kilátogató nézők számára. Az egyéni viadal elődöntőjébe csupán román teniszezők kvalifikálták magukat. Az első számú favorit Cezar Creţu (364 WTA) könnyedén, 6:1, 6:3-ra nyert Ştefan Palosi (794. WTA) ellen. A másik összecsapáson kisebb meglepetésre Gabriel Adrian Boitan (427. ATP) jutott be a fináléba, miután magabiztos játékkal felülmúlta Nicolas David Ionelt (386. ATP) 6:1, 6:2-es arányban. A vasárnapi döntőt a Digi Sport 3 is közvetítette, ahol Creţu az első szettben csupán tie-breakben sikerült legyőzze 7:6-ra ellenfelét. A második játszmában is egy szinten volt a két fél, ám Creţu végül 6:4-es arányban két vállra fektette Boitant, ezzel megszerezve a Ion Țiriac-serleget. A páros döntőt a Finn Bass (Egyesült Királyság) – Bogdan Pavel (Románia) páros nyerte, miután 7:5, 6:3-ra legyőzték az első számú favorit Mateo Alvarez Sarmiento (Spanyolország) és Martins Rocens (Lettország) duót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában