Találkozó

2023.10.02. 14:34

Megtörte a jeget a Crișul a harmadosztályban

A III. Liga 8. csoportjának hatodik fordulójában a Biharszentandrási Crișul a Máramarosszigeti SK, míg a Félixfürdői Lotus a Szatmárnémeti VSK vendégeként lépett pályára.

Szakács Dávid

A Crișul nagy elánnal kezdte az idegenbeli találkozóját, ám az első félidő végén mégis a máramarosszigetiek szerezték meg a vezetést Gondor öngólját követően (1–0). A folytatásban viszont 6 perc alatt sikerült a vendégeknek megfordítaniuk a találkozót, először Robert Turcan beadása után Marius Balogh talált a hálóba, 6 perccel később pedig Gheorghe Popescu mattolta az ellenfél kapusát egy pontosan helyezett lövéssel (1–2). A házigazdák a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban a biharszentandrásiak állták a sarat a lefújásig. A Crișul idei első győzelmét szerezte a harmadosztályban, elmozdulva a tabella utolsó pozíciójából.

A Lotus a forduló rangadóját vívta Szatmárnémetiben, ugyanis a két csapat azonos pontszámmal állt a pontvadászat második helyén. Az összecsapáson végig a Szatmárnémeti VSK volt a kezdeményezőbb, a félixfürdőieknek kaput eltaláló lövésük sem volt. A hazaiak a 36. percben voltak a legközelebb a vezetéshez, ám Pop Nándor találatát a játékvezető érvénytelenítette egy kezezés miatt. A mérkőzés végül gól nélküli döntetlennel zárult, a szatmáriak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbra is második helyen állnak a bajnokságban a Lotus előtt.

Jegyzőkönyv

Máramarosszigeti SK – Biharszentandrási Crișul 1–2 (1–0). Sebastian Gondor (44. – öngól), ill. Marius Balogh (52.), Gheorghe Popescu (58.)

Máramarossziget: M. Oneț – P. Pedro, D. Dunca (R. Hreniuk, 85.), G. Caba, G. Tomșa (G. Urdea, 71.), E. Dat, A. Razak, A. Zaharia (L. Mitruscsak, 59.), I. Negruț (C. Sofroni, 46.), G. Bor (G. Simion, 59.), G. Mansour. Vezetőedző: George Zima

Crișul: C. Verdeș – L. Hadade (R. Baciu, 73.), C. Oros, C. Ntchinda, R. Turcan, S. Gondor, M. Balogh (D. Borma, 90+1.), A. Achim, C. Trip (Ș. Funkenhauzer, 88.), G. Popescu, I. Hora (L. Prundaru, 78.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

Játékvezetők: Szabo Krisztina (Cigányi) – Alexandru Turian (Zilah), Ștefan Bîrjan (Egregypósa)

Jegyzőkönyv

Szatmárnémeti VSK – Félixfürdői Lotus 0–0.

VSK: D. Moldovan – R. Apai, A. Burdeț, M. Mureșan, C. Oanea, V. Chinde (Süveg N., 78.), R. Vidrăsan, A. Abdul-Wahab, Zsiga E., Pop N., A. Șter (A. Pop, 66.). Vezetőedző: Cosmin Iuhas.

Lotus: A. Barabaș – S. Cucu, Sg. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene, D. Ciurcui, D. Gheban, G. Gitye (R. Tămaș, 67.), P. Blăgea (C. Urbanowski, 53.), V. Costea (A. Pintea, 90.), F. Duma (D. Sala, 67.). Vezetőedző: Cosmin Bodea

Játékvezetők: Mircea Ardelean (Arad) – Mihai Berariu (Marót), Cristian Cășuț (Arad)

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában