Sport

2023.10.12. 16:49

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a VSK U

Sorozatban hatodik alkalommal győzték le az oltyánokat Cristian Achim tanítványai szerda este.

Forrás: scmcraiova.ro

Jósa Attila

A mérkőzést az Erick Neal, Nastrit, Pearson, Nicolescu és Freeman alkotta ötösfogattal kezdte a váradi kosárlabdacsapat. A hazaiak két kosarával indult az ütközet, Casale közelről, Matt Freeman pedig távolról volt eredményes, így pillanatok alatt 5–0-ás hátrányba került a VSK U. Több mint két perc elteltével Lennard Freeman törte meg a jeget a büntetővonalról, ezt követően Pearson pontos dobása után tovább zárkóztak a Vörös Oroszlánok. Az első negyed végén a Craiova Blaj-Voinescu büntetőinek köszönhetően 20–19-re vezetett.
A második negyed is két krajovai kosárral indult, Milovanovic és Casale egymás után hat pontot szerzett a kék-fehéreknek, így hét pontra nőtt a különbség. Ekkor rákapcsoltak a váradiak, Perarson, majd Neal pillanatai következtek és máris 28–26-ra állt az eredményjelzőn. Ebben a periódusban játszottak a legjobban Cristian Achim tanítványai a szerda esti mérkőzésen, Năstruț és Bobe Nicolescu is jól célzott távolról, így egy 14–2-es sorozat után 40–33-as váradi előnynél mehettek szünetre a csapatok. Mint utólag kiderült, a másodikvolt az egyetlen negyed, amelyet a vendégek nyertek a mérkőzés során, de ez is elégségesnek bizonyult a győzelemhez. A harmadik negyedben csak egyszer tudott közelebb férkőzni az eredményjelzőn a VSK U-hoz a hazai gárda (44–46), de Nijal Pearson ismét megrázta magát és rövid időn belül ismét 9 pontra növelte az előnyt. Bár sokáig úgy tűnt, a váradi csapat különösebb megerőltetés nélkül szerzi meg a győzelmet, az utolsó percben akadtak izgalmak, Nijal Eman Pearson, a VSK U legeredményesebb játékosa eladott egy labdát, a Blaj-Voinescu pedig 3 pontra csökkentette a különbséget. A következő akciónál Pearson nem tanult a hibájából, újabb labdát szórt el, szerencsére Zotov sem volt ihletettebb. Pearson makacs ember, ismét elkérte a labdát társaitól, Drăgan pedig csak szabálytalanul tudta megállítani. Az amerikai mindkét büntetőjét értékesítette, ezzel 22 pontig jutott, a VSK U pedig megszerezte első győzelmét a Nemzeti Liga idei kiírásában. A VSK U október 14-én, szombaton tér vissza a Nagyvárad Arénába az Argeș FC elleni bajnoki mérkőzésre, amelyet 19.30 órától rendeznek. 
„Ez a győzelem egy nagyon nehéz időszakban érkezik számunkra, mivel óriási problémáink vannak a sérülések miatt. Nem is akarom már összeszámolni, hány játékosunknak van valami gondja, csak ideges leszek ettől. Szerintem ma bebizonyítottuk, hogy egy igazán karakteres csapat vagyunk, eljött az ideje, hogy túllépjünk az utóbbi idők meglehetősen fájdalmas kudarcain. Csak ismételni tudom magam, ez egy nagyon fontos győzelem számunkra, ami remélem, hogy feldobja a morálunkat” – nyilatkozta Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője.

JEGYZŐKÖNYV

Krajovai SCM U – Nagyváradi VSK U 69–74 (20–19, 13–21, 18–16, 18–18).
Krajova, Városi Sportcsarnok, 300 néző.
Krajova: J. Greene, M. Freeman 6, A. Casale 6, B. Țîbîrnă 3, V. Zotov 24, N. Drăgan 3, G. Blaj-Voinescu 19, M. Milovanovic 8. Vezetőedző: Vitaly Stepanovski.
VSK U: E. Neal 10, L. Freeman 12, N. Pearson 22, L. Năstruț 6, B. Nicolescu 8, T. Gheorghe, T. Gotcher 13, C. Baciu 3, N. Markovic. Vezetőedző: Cristian Achim.
Vezetőedző: L. Grigoraș, S. Rașoga és Bukuresti L. Szövetségi megfigyelő: M. Oprea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában