FIBA

2023.10.29. 20:28

Lengyelország fővárosa várja a nagyváradi szurkolókat a Legia elleni FIBA Európa-kupa-mérkőzésre

Az első két fordulóval megkezdődtek a FIBA Európa-kupa J csoportjának küzdelmei, a Varsói Legia és a Nagyváradi VSK U az első helyeket foglalja el: az eddig lejátszott két mérkőzés után a Legia két győzelemmel az első helyen áll, míg a Nagyvárad egy győzelemmel és egy vereséggel a harmadik. Jövő héten, november 1-jén, szerdán, lengyel idő szerint 19 órakor a Nagyvárad VSK U kosárlabdázói a 3. fordulóban a Varsói Legiával találkoznak, gyakorlatilag a J csoport derbijén.

A Wojciech Kamiński edző által vezetett Varsói Legiának van néhány figyelemre méltó játékosa. Köztük van a lengyel válogatott Michał Kolenda (26 éves, 2,02 m), Marcel Ponitka (26 éves, 1,92 m) és tehetséges játékosok az USA-ból: Aric Holman (26 éves, 2,08 m), akinek a FIBA Európa-kupában meccsenként 16 pontot és 6 lepattanó az átlaga, Shawn Pipes jr. (24 éves, 1,88 m) és Raymond Cowels (32 éves, 1,91 m), utóbbi az elmúlt szezonban magyar bajnok volt a Szombathelyi Falco KC csapatával.

A chicagói származású Cowels egy év szünet után tért vissza a Varsói Legiához, és bevallása szerint remekül érzi magát Lengyelországban. „Ez egy nagyszerű hely a profi kosárlabdázáshoz, de a mindennapi életvitelhez is. Boldog vagyok, hogy Varsóban játszhatok és élhetek. A pályán riválisok leszünk, és harcolni fogunk a győzelemért, de szeretném meghívni a nagyváradi szurkolókat, hogy látogassanak el Lengyelországba, és különösen a fővárosba. Szeretettel meghívom önöket a szerdai mérkőzésre, érdemes kihasználni ezt a látogatást és felfedezni Varsó szépségeit” – mondta Cowels.

 

Mit érdemes megnézni Lengyelország legnagyobb városában?

„Sok történelmi hely van Lengyelország és a fővárosban, mint például a Varsói Felkelés Múzeuma (az 1944-es felkelésnek szentelve, tisztelgés azok előtt, akik harcoltak és életüket vesztették a szabad Lengyelországért, szerk. megj.). Szerintem mindenkinek, aki ellátogat ebbe a bátor városba, el kell mennie oda is. Lengyelországban különösen nagyra értékelt hely Varsó óvárosa, amelyet 1980-ban felvettek az UNESCO listájára, az ott található nevezetességekkel, a királyi várral és III. Zsigmond oszlopával, a Kultúra és Tudomány Palotájával stb.” – tette hozzá a Varsói Legia játékosa, valódi útikalauzt nyújtva Lengyelország fővárosához, a mintegy 1,8 millió lakosú Varsóhoz, amely 1596 óta rendelkezik ezzel a státusszal.

Varsóban járva nem szabad kihagyni a következőket sem: a Kopernikusz Tudományos Központot, a Lengyel Zsidóság Történetének Múzeumát, a Fehér Házat, a Wilanow-palotát vagy a Lazienki parkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában