Vízilabda

2023.10.09. 17:39

Kupagyőzelemmel indult a nagyváradi klubok együttműködése

Újabb kupagyőztes csapatot ünnepelhet Nagyvárad, a vízilabdázók az U15-ös korosztály sikere után az U17-es mezőnyben sem találtak legyőzőre Bukarestben.

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Szeptember végén adtunk hírt arról, hogy együttműködési jegyzőkönyvet írt alá a Nagyváradi Crișul Sportklub székhelyén Pető Dalma, a Crișul igazgatója és Șerban Sere, a Nagyváradi VSK elnöke. A megállapodás értelmében a 2023/2024-es idényben a Crișul Sportklub és a VSK közös csapattal indul az U17-es és az U19-es ifjúsági bajnokságokban és a Román Kupában.
A közös projekt első fokmérője az U17-es korosztály számára kiírt Román Kupa bukaresti tornája volt, melyet hétvégén rendeztek a Steaua uszodájában. A negyeddöntőben a Brassói Corona volt a nagyváradiak ellenfele, a két csapat pedig nem volt egy súlycsoportban. A Nagyváradi Crișul néven szereplő csapat szinte minden szögből betalált, a 24–2-es végeredmény pedig hűen tükrözi az erőviszonyokat. Az elődöntőben a házigazda Bukaresti Steaua következett. A végletekig kiélezett mérkőzésen nem bírt egymással a rendes játékidőben a két csapat, így büntetőkkel dőlt el, melyik gárda jut a fináléba. A Crișul kapusa, Flavius Popa fantasztikus teljesítményt nyújtva négy ötméterest is hárított. A mindent eldöntő büntetőt Cosmin Popa értékesítette, így a 17–16 arányú sikere után váradi csapat küzdhetett a serlegért a vasárnapi döntőben a szintén fővárosi Dinamóval.
A döntő sem alakult kevésbé izgalmasan, a Crișul és a Dinamo felváltva vezettek a mérkőzés során. Az elődöntőhöz hasonlóan végül a finálé is büntetőpárbaj után dőlt el. A mérkőzés hősei a váradi kapusok, Flavius Popa és Szilágyi Marcu voltak, előbbi három, utóbbi pedig egy ötméterest hárított. A 12–11-es váradi győzelemmel végződő kupadöntő után hatalmas ünneplésbe kezdtek Christian Sandor és Marcel Hașaș tanítványai. A torna legjobb játékosnak járó különdíjat Andrei Marinescu kapta, aki fiatal kora ellenére a Nagyváradi VSK felnőtt keretének is tagja és idén már a nemzetközi porondon is debütált.

A kupagyőztes csapat kerete

Szilágyi Marcu, Mérai László, Luca Silviu, Nagy Benjámin, Popa Bogdan, Tokai Márk, Popa Cosmin, Marinescu Andrei, Şandru Raul, Soponar Ianis, Fitero Mihai, Vușcan Matei, Popa Flavius, Tohotan Cristian, Nagy Alex.
Edzők: Christian Sandor és Marcel Hașaș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában