Sport

2023.10.17. 16:26

Európa-bajnokok lettek a Crișul kempósai

Nemrég ért véget a törökországi Antalyában megrendezett Kempo Európa-bajnokság, ahol a több mint 70 romániai sportoló közül ott volt a válogatottban Mihuța Karina és Sferle David is a Nagyváradi Crișul Sportklubból.

Forrás: Nagyváradi Crișul

Szakács Dávid
A két nagyváradi versenyzőt Tulkos Romeo tréner készítette fel az eseményre, ahol egyéni submission, semi-kempo és full-kempo versenyszámokban vettek részt. Mihuța Karina a torna során kétszeres Európa-bajnok lett, miután megnyerte a semi- és full-kempo döntőjét, illetve ezüstérmes lett submissionben, a női ifjúsági 60 kg-os kategóriában.
Sferle Dávid teljesítménye is kiemelkedőre sikerült, a váradi versenyző aranyérmet szerzett semi-kempo, illetve második helyet a full-kempo és a submission versenyszámban a férfiak felnőtt +95 kg-os súlycsoportjában. Sferle részt vett az Euró-Ázsia Interkontinentális Kupán is, ahol bronzérmmel térhetett haza a tornáról.
A román kempo-válogatott küldöttségét a Román Kempo szövetség elnöke, Amatto Zaharia vezette. A nemzetek ranglistáján Románia az első helyen zárt a házigazda Törökország előtt, a harmadik helyen pedig Portugália végzett. Érdemes megemlíteni, hogy idén áprilisban, a világbajnokságon a trikolórok szintén az élen végeztek.
„Hosszú és intenzív időszakon vagyunk túl, de a szigorú edzésprogrammal, illetve kitartással sikerült meghódítanunk a dobogó legmagasabb fokát. Természetesen bizonyos versenyszámokhoz kértem kollégáim, Ioana Hanaș és Crăciunea Viorel szakemberek segítségét is, akikkel együtt feltudtuk készíteni a sportolóinkat a kontinens viadalra, amit ezúton is köszönök nekik” - nyilatkozta Tulkos Romeo vezetőedző.
„Ezek kivételes eredmények, amelyekre nagyon büszkék vagyunk. Tudom, hogy a két sportoló milyen keményen és komolyan edzett, különösen, hogy az Európa-bajnoki cím megvédéséről volt szó. Szeretnék gratulálni Karinanak és Davidnak, illetve Tulkos úrnak és mindazoknak, akik hozzájárultak ezekhez a sikerekhez, amelyek nemcsak a klubunknak, hanem egész Bihar megyének is dicsőséget szerzett” – mondta Pető Dalma, a Crișul igazgatója.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában