Sport

2023.10.24. 16:58

Elégedetten értékelték az eddig elért eredményeket

A harmadosztály tíz csoportjának 99 csapata közül mindössze három nem szenvedett még vereséget idén, az egyik ezek közül a Bihar FC.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A Bihar FC tegnap délben a Bodola Gyula Stadion sajtótermében tartott tájékoztatót, melyen jelen volt Florin Farcaș vezetőedző, George Tătar, a klub elnöke, valamint Călin Jurj, a Bihar FC jobbhátvédje. Bevezetőjében Tătar örömének adott hangot, szerinte jó úton halad a csapat. „Hatpontos előnnyel vezetjük a bajnokságot, veretlenül, ráadásul a fiúk a kettős terhelést is jól bírják, hiszen a Román Kupában is állunk még. A klub vezetésében adminisztratív szempontból igyekeztünk nyugalmat és optimális feltételeket biztosítani a csapat számára, véleményem szerint sikerrel, hiszen a különböző szponzorizációknak köszönhetően, ami a logisztikát, a szálláshelyeket és az étkeztetést is érinti, további 300 ezer eurót vonzottunk be. Szeretnék köszönetet mondani a szponzoroknak, valamint a nézőknek, akik nagyobb számban látogatják a meccseinket, mint tavaly. Egyértelmű, hogy Nagyváradban van potenciál, és az emberek magasabb szinten szereplő csapatot akarnak” – fogalmazott a nyár elején kinevezett elnök.
Florin Farcaș edző is elégedett volt az eddig tapasztaltakkal: „Az elért eredmények önmagukért beszélnek. A játék szempontjából jól néztünk ki, természetesen utólag azt kívánjuk, bárcsak az a két döntetlen is győzelem lett volna, de a fociban nem csak a mi akaratunk számít, ott van az ellenfél, a játékosok formája és egyéb tényezők. Ez egy sokkal érdekesebb csoport, mint a tavalyi, mivel nem ismertük az ellenfelünket. Most már mindegyikkel játszottunk, ismerjük őket, és tudjuk, hogyan készüljünk fel a hátralévő mérkőzésekre. Nem lepett meg, hogy féltávnál az első helyen vagyunk, mert ismerem a játékosokat, akiket edzek.”
Arra a kérdésre, hogy kik a legnehezebb ellenfelek, miután már mindegyikükkel játszott a csapata, Florin Farcaș az Újpécsi CSC-t, a Buziásfürdőt és a Temesvári Politehnicát jelölte meg. „Lehet ez sokakat meglep, de szerintem az újpécsiek ellen volt a legnehezebb játszani. Egy nagyon agresszív és kemény csapat, egy sor olyan harcedzett játékossal, akik már szerepeltek az élvonalban.” Elhangzott, hogy a téli szünetben a technikai stáb és az egyesület vezetősége alaposan elemezni fogja az eddigieket, és keresni fogja a lehetőségeket a csapat megerősítésére, hogy a Bihar FC a nyáron sikerrel vívja meg a rájátszás és az osztályozó mérkőzéseit.
A korábbi junior válogatott Călin Jurj, aki a Temesvári Politehnica színeiben több idényt is lehúzott a másodosztályban, úgy véli, hogy a csapategység a Bihar FC legfőbb erőssége. „Büszkék vagyunk arra, amit eddig elértünk, de van még hová fejlődni. Idén nagyon motiváltak vagyunk, az utóbbi két évben a rájátszás első fordulója jelentette a végállomást. Nagyváradi vagyok, így még inkább szeretném, ha ez végre a mi évünk lenne” - mondta a jobbhátvéd.
Végezetül Tătar a Bukaresti Dinamo elleni kupameccsel kapcsolatban is megosztott néhány információt, a jegyek árusítása ma délután 14 órától kezdődik a november 3-án, pénteken 20.30 órától megrendezésre kerülő mérkőzésre. A jegyek online és a Bodola Gyula Stadion jegypénztárában is megvásárolhatók, darabonként 50 lejért. Fontos kitétel, hogy egy személy maximum 4 jegyet vásárolhat.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában