Jégkorong

2023.09.25. 17:12

Továbbra is áll a bál a román szövetségnél

Közel két tucatnyi per van napirenden a romániai törvényszékeken a hazai jégkorongsport volt és jelenlegi vezetősége között.

Forrás: Gyergyói Hoki Klub

Jósa Attila

A 22 per közül egyben pénteken alapfokon eredményt hirdettek. A Bukaresti Törvényszék hivatalos közleményében az olvasható, hogy szabályosnak ítéli a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) 2023. április 6-án hozott döntéseit, és bejegyzi a Nagy Attila vezette jégkorongszövetséget bejegyzi a romániai szövetségek regiszterébe. A döntés nem jogerős, öt napon belül meg lehet fellebbezni.

Az áprilisi tisztújításon Alexandru Hălăucă, a FRHG tavaly ősszel – a székelyföldi klubok képviselőinek kizárásával – újraválasztott korábbi elnöke és támogatóinak többsége távolmaradt a szavazástól. A szövetség egykori vezetősége kezeli a a FRHG hivatalos Facebook-oldalát, ahol hétvégén a legsötétebb kommunista időket idéző nyilatkozatot tett közzé: „Az RMDSZ korábbi sportminiszterének visszaélésszerű és törvénytelen intézkedése, amellyel a Román Jégkorong-szövetséget gyakorlatilag külföldi érdekeknek rendelte alá, továbbra is érezteti hatását: a volt tisztségviselő és cimborái által létrehozott fantomszövetség zavartalanul folytatja a nyomásgyakorlást. Így lopnak el egy egész sportági szövetséget Romániában. Jelenleg a jégkorongbajnokság mérkőzésrendje a magyarországi csapatokéhoz igazodik. Az igazság az, hogy fontos érdekek forognak kockán. Míg a jégkorongban valódi potenciállal rendelkező nagy településeknek, mint például Szucsáva, nincs erre a sportágra alkalmas pályája, addig az olyan városoknak, mint Gyergyószentmiklós vagy Csíkszereda, két pályája is lesz. Mindkét mindkét város a jelenlegi budapesti érdekeket szolgáló csapat által ellenőrzött területen van, amely erőszakkal és visszaélésekkel próbálja átvenni a Román Jégkorong-szövetség irányítását. Mi azonban nem állunk meg itt, minden eszközt felhasználunk, amit a törvény lehetővé tesz számunkra a végső döntésekig, mindezt saját forrásainkból. Továbbra is a román jégkorong jövőjéért fogunk dolgozni, hogy ez a sportág ne váljon a magyarországi klubok kiszolgálójává.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában