Íjászat

2023.09.06. 17:28

Rangos íjászversenyt rendezett a Nomad Archers

A Nomad Archers Sportklub a Román Történelmi Íjásszövetség első Távcéllövő és Távlövő Országos Bajnokságát szervezte meg Nagyváradon, a Posticum-tanya mögötti zöld övezetben.

Forrás: Nomad Archers

Erdon-összeállítás

A Posticum 17 hektáron, festői környezetben elterülő tanyája Nagyvárad közvetlen közelében, Biharpüspöki és Kisszántó között félúton található. A tanyán rendezték hétvégén a távcéllövők országos bajnokságát, amelyen csak 15 éven felüliek indulhattak. A pálya adatai egy hónappal a verseny előtt  lettek meghirdetve: 40 m (tibeti háromszög cél), 50 m (dák cél), 60 m (magyar mandala cél), 70 m (török puta cél) és 90 m (long range cél). Célonként hét nyilat kellett lőni, először távolodva, majd közeledve a célokhoz. Kategóriánként az első hat versenyző került be a döntőbe. A felnőtt férfi tradicionális kategóriában Ridi Ferenc megnyerte az alapversenyt, viszont a hatos döntőben nem sikerült megtartania helyezését. A döntőben először 70 méteren, majd 90 méteren kellett eltalálni a dák célt. A versenyt végül Florea Mihai Septimiu nyerte, a székelyudvarhelyi Gothárd István és a nomádos Ridi Ferenc előtt. A női kategóriában, illetve a természetes anyagú íjaknál, mivel kevesebb versenyző volt mint hat, az alapverseny döntött a helyezésekről.
A Távlövő OB lebonyolításához egy 500 méter hosszú és 60 méter széles pályát alakítottak ki. Itt íjak és nemek szerint voltak megkölönböztetve a kategóriák. A férfiaknál az 51 font alatti történelmi íjak kategóriájában a nomádos Tóth Imre nyert 304,07 méterrel, Gothárd István és Anton Valentin előtt. A férfi 51 font feletti történelmi íjaknál Anton Valentin lőtt a legmesszebbre 375,65 méterrel, Gothárd István és Both Ioan előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában