Labdarúgás

2023.09.17. 18:10

Nem bírt egymással a Temesvár és a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC 1–1-es döntetlent játszott a Temesvári Politehnica otthonában a harmadosztály 8. csoportjának rangadóján, ezzel a váradiak továbbra is az élen állnak a bajnokságban.

Forrás: fcbihor.ro

Szakács Dávid

A Bihar FC a III. Liga hétvégi fordulójában Temesvárra látogatott a Politehnica vendégeként. Az Electrica Stadionban zajló találkozón mindkét szurkolói tábor kitett magáért, kiváló hangulatot teremtve a lelátókon. A találkozó első félórája eseménytelenül telt el, ám ezt követően a váradiak büntetőhöz jutottak Răzvan Gunie buktatása után. A megítélt büntetőt Alexandru Sorian fölé lőtte.

A folytatásban a vendégek igyekeztek többet támadni, Florin Farcaș vezetőedző még egy csatárt pályára küldött Sergiu Jurj személyében. A várt áttörés azonban elmaradt, sőt a 60. percben a temesváriak megszerezték a vezetést Fabian Marincu révén (1–0). A kapott gól még nagyobb elánra sarkalta a vendégeket és 12 perccel később sikerült az egyenlítés Sergiu Bactăr fejesével (1–1). A találatot követően a házigazdák hálóőre lesérült, helyére a tartalékkapus, Miklós Róbert állt be, akinek a végjátékban mutatott hatalmas védéseinek köszönhetően pontosztozkodás lett az összecsapás végén. A piros-kékek ezzel az idei bajnoki kiírásban legelőször kaptak gólt, illetve vesztettek pontot, viszont továbbra is az élén állnak a tabellán. A Nagyvárad a következő fordulóban, hazai környezetben fogadja a pontvadászat ötödik pozícióját elfoglaló Székudvari SK gárdáját.

Jegyzőkönyv

Temesvári Politehnica – Nagyváradi Bihar FC 1–1 (0–0). Fabian Marincu (60.), illetve Sergiu Bactăr (72.)

Temesvár, Electrica Stadion. Játékvezetők: Mihai Motan (Tirgovics) – Doru Zamfir (Szlatina) és Daniela Constantinescu (Krajova)

Temesvári Politehnica: Murariu (Miklós, 75.) – Curescu (Roşu, 77.), Bocşan, Huminic (Vlaicu, 17.), Taub, Marincu (Ciurel, 65.), Pureca, Rotariu, Paşcalău (Avramescu, 65.), Prună, Olariu. Vezetőedző: Paul Codrea

Nagyváradi Bihar FC: Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, Farcaş, Stoian, Gunie, Vasile (Calugher, 65.), Chitaş (Ban, 46.), Sorian (Sg. Jurj, 46.), Moga (Chindlea, 65.), Hosu. Vezetőedző: Florin Farcaș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában