CEDukáció Roadshow

2023.09.19. 15:17

Nagyváradon tart szerdán előadást Kemény Dénes

A nyári szünet után ismét útjára indul a Kárpát-medence szerte nagysikerű CEDukáció Roadshow.

Ciucur Losonczi Antonius

„Első helyszínként Nagyváradra látogat el vállalkozásfejlesztési képzésünk, amely keretében dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok mesteredző mutatja be személyes példákon és történeteken keresztül a jó vezető, a jó csapat, illetve e kettő közötti kölcsönhatás hátterét”, tájékoztatta portálunkat Csüdöm István, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nagyváradi irodavezetője. Mit arról már beszámoltunk, az előadás helyszíne a római katolikus püspöki palota alagsorában működő Fix Makerspace, a kezdési időpont 17 óra. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, érdeklődni Csüdöm Istvánnál lehet, a 0774/631-270-es telefonszámon.

Mint a rendezvény leírásában olvasható, Kemény Dénes 1978-ban Budapesten állatorvos-doktori oklevelet, 1990-ben a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében vízilabdaedzői, 1998-ban vízilabda-mesteredzői oklevelet szerzett. Sporttevékenysége mellett, 1996-ig gyakorlati és kutató állatorvosként is tevékenykedett. 1997-ben lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a tisztséget összesen 15 évig, 2012-ig töltötte be. 2000 és 2008 között a válogatottal három olimpiai bajnokságot és egy világbajnokságot nyert, így a sportág történetének egyik legeredményesebb szövetségi kapitányává vált. A Magyar Vízilabda-szövetség elnöki pozícióját 2012-től 2018-ig töltötte be. Az évek alatt számos rangos elismerésben részesült, 2000-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki, majd 2003-ban középkereszttel, 2004-ben középkereszt csillaggal jutalmazták. 2006-ban Prima Primissima

díjat kapott, 2008-ban pedig, a pekingi olimpiát követően, az immáron háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét vehette át. 2008 óta Budapest díszpolgára, többször is az év szövetségi kapitányává választották, Miskolcon sportuszodát neveztek el róla. 2013 után, 2017-ben is beválasztották a FINA (Nemzetközi Úszószövetség) edzőbizottságába, amelynek jelenleg is az alelnöke, emellett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának címzetes egyetemi docense, ezenkívül nagyobb magyar és külföldi vállalatok számára tart meghívásra tréningeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!