Sport

2023.09.06. 18:04

Mozgásra fel: szabadtéri zumba órát tartottak a Ligetben

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

A testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a FIT4U edzőterem csapata egy szabadtéri zumba óra keretében a nagyváradi Bunyitay-ligetben múlt kedden. Gianina Sala zumbaoktató és tanoncai az egyik kosárlabda-pályán gyűltek össze, és invitálták egy óra mozgásra az éppen arra járó vagy az eseményről értesült érdeklődőket. „A zumba egészen a kicsiktől idősebb korig, mindenkinek ajánlott, valójában a kor nem szab határt” – fogalmazott a zumbaoktató. Elmondta, számos típusa létezik a zumbának, amely nem más, mint aerobik és tánc lépések egyvelege. Ő jelenleg fitnesz zumba órákat tart, és a szabatéri zumba óra alkalmával is ezt az ágazatot próbálhatták ki az érdeklődők. „A zumba fitnesz minden izmot megmozgat, még a legfontosabb izmot, a szívet is. Ezzel a szabadtéri, nyílt órával is az a célunk, hogy minél több embert mozgassunk meg, és nem utolsósorban, hogy megmutassuk: a mozgás szórakoztató is lehet!” – mondta az oktató az óra megkezdése előtt.
A valóban vidám hangulatban telt találkozón szép számmal összegyűltek a résztvevők, körülbelül 60-an zumbáztak a nyílt órán, de ezen felül jónéhányan megfigyelőként is jelen voltak az eseményen.
A zumba célja egy teljes testet átfogó kardio- és aerob edzés, amely kalóriaégetést biztosít. Egy 2012-es tanulmány szerint egy résztvevő 300-900 kcal-t éget el egy egyórás zumba-gyakorlattal. A magas kalóriaégetés mellett a zumba segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, csökkentheti a vérnyomást és az LDL-koleszterinszintet, valamint növelheti a HDL-koleszterinszintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában