Tenisz

2023.08.01. 14:08

Két ezüst a Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

A Nagyváradi VSK teniszezője, Giulia Popa két versenyszámban is ezüstérmet szerzett Szlovéniában, a Mariborban megrendezett Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Szakács Dávid

Egyéniben és párosban is döntőbe jutott Giulia Popa a hétvégén befejeződött Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A 14 éves játékos egyéniben az első fordulóban 6:2, 6:1-re nyert a finn Milla Kotamaki ellen, a második körben 6:0, 6:2-re legyőzte a magyar Mihalka Annát, a nyolcaddöntőben 6:1, 6:0-ra a szlovén Beti Butina Jazbecet. A negyeddöntőben a szlovák Mia Pohankovát 6:0, 6:2-re verte meg, majd az elődöntőben a spanyol Charo Esquiva-val szemben jutott tovább ugyanúgy két szettben (6:2, 6:3). Az utolsó felvonásban a nagyváradi teniszező a cseh Julie Pastikova sportolónővel került szembe, aki ellen 4:6, 4:6 arányban vereséget szenvedett.

Párosban Alexia Tatu oldalán Giulia az első körben szabadkártyával jutottak tovább, a második fordulóban pedig a házigazda ország párosával kerültek szembe, akiket 7:5, 3:6, 10:3-ra győztek le. A negyeddöntőben Svédország következett, akiket szintén kiegyensúlyozott mérkőzés után 7:5, 7:6 arányban múltak felül a román lányok. Az elődöntőben Giulia és Alexia a cseh csapattal játszott, akiket egy kiegyenlített meccs után 2:6, 7:5, 10:4 sikerült legyőzzenek. A fináléban a szlovák páros ellen léptek pályára, a 3:6, 6:4, 1:10-es végeredmény után Giulia és Alexia a dobogó második fokára állhatott az eredményhirdetésen.

A román küldöttség kilenc arany-, hat ezüst- és öt bronzérmet szerzett, és ezzel a negyedik helyen végzett az ifjúsági torna éremtáblázatán. Ez a román sportolók legjobb teljesítménye 2003 óta, amikor Párizsban a harmadik helyezést érték el a multisporteseményen. Magyarország a tabella hatodik pozíciójában zárt, 8 arannyal, 5 ezüsttel, illetve 10 bronzéremmel. Mindkét küldöttség olyan nagy sportnemzeteket előzött meg az esemény során, mint Nagy-Britannia és Spanyolország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában