Európa Konferencia-liga

2023.08.27. 17:05

EKL: a Sepsi ikszelt, a Fradi fél lábbal a csoportkörben

Az Európa Konferencia-liga rájátszásának odavágóján a Sepsi OSK, illetve a Konstancai Farul hazai környezetben, míg a Ferencváros idegenben lépett pályára.

Forrás: Sepsi OSK

Szakács Dávid

A Sepsi OSK 12 éves történelmének legfontosabb mérkőzése előtt állt csütörtök este a norvég Bodo/Glimt együttesével szemben. A teltházas hazai találkozón a Sepsi bátran kezdett, többször is eljutottak a norvégok kapujáig, ám a 19. percben mégis a vendégek szereztek vezetést Moumbagna révén (0–1). Az első félidőben nem esett több gól, viszont a második játékrész 15. másodpercében büntetőhöz jutott az OSK, amit Alimi magabiztosan értékesített (1–1). Fél órával a vége előtt azonban újra vezetéshez jutott a Bodo, miután Berg körülbelül 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1–2). A háromszékiek nem adták fel, és a csereként beálló Varga buktatását követően újból tizenegyeshez jutottak. A megítélt büntetőt ezúttal Matei vállalta el, aki határozottan lőtt a hálóba (2–2). Az eredmény nem változott, a szentgyörgyiekre egy pokolian nehéz visszavágó vár majd Norvégiában.

A Konstancai Farul a finn bajnok, HJK Helsinki csapatát fogadta otthon. A vezetést az északiak szerezték a második félidő elején Toivio fejesével (0–1). A Farul válasza hamar jött, Rivaldinho góljával már az 58. percben egyenlítettek a házigazdák (1–1). A tengerpartiak végül a meccs hajrájában Popescu szépségdíjas találatával megnyerték a mérkőzést (2–1), így előnyből várhatják a finnországi összecsapást.

A Ferencvárosi TC a litván Zalgiris Vilnius otthonában már a 17. percben előnyhöz jutott Traoré tűpontosan helyezett lövését követően (0–1). A folytatásban a Fradi uralta a meccset, a 48. percben Varga révén újra betaláltak, ám a gólt nem adták meg les miatt. Negyedórával később az FTC büntetőhöz jutott, miután Gorobsov földre húzta Marquinhos-t. A Zalgiris védőjét az eset után kiállították. Varga Barnabás nem habozott, a bal alsó sarokba belőtte a játékszert (0–2). Az utolsó 20 percben a zöld-fehérek még kétszer mattolták a hazaiak kapusát Pesic, illetve Traoré találataival. A végeredmény 4–0 lett, a fővárosiak ezáltal fél lábbal már a csoportkörben vannak. A visszavágók augusztus 31-én, csütörtökön kerülnek megrendezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában