Labdarúgás

2023.08.31. 21:09

Dübörög az utánpótlás Érmihályfalván

Forrás: Unirea

Jósa Attila

Az új idény beköszöntével több mint 100 gyerek kezdte meg az edzéseket Érmihályfalván. A legkisebbeket Fele Szabolcs várta az első edzésekre, a 2016-2017 születésű gyerekek a felkészítő csoportban kezdték meg a rendszeres edzéslátogatást. A következő három korosztályt (2015, 2014, 2013) két edző, Fele Sándor és Gyula Lehel irányítja. A legnagyobbak, a 2011-2012 korosztály és a 2009-2010 korosztály Szabó Zoltán keze alatt fejlődhetnek. Utóbbi az a korosztály, ahonnan a gyerekek az akadémiákhoz kerülhetnek.

A mihályfalvi utánpótlásképzés minőségét jól mutatja, hogy idén nyáron 3 gyereknek is sikerült ez a lépés. Nagy Dániel a csíkszeredai Székelyföld Labdarúgó Akadémián folytathatja pályafutását, Zohorák Noel és Bodnár Patrik pedig a szatmárnémeti a Partiumi Akadémiára került. A kapusok edzésmunkáját Szász Attila kapusedző felügyeli. Összességében 6 korosztályban 4 képzett UEFA licenccel rendelkező edző foglalkozik a gyerekekkel. A szakemberek folyamatosan képzéseken vesznek részt , a napokban a Coerver módszert sajátíthatták el a csíkszeredai akadémián meghirdetett, alközpontoknak szóló tanfolyam keretében. A támogatóknak köszönhetően a gyerekcsapatoknak minden felszerelés a rendelkezésére áll, ennek köszönhetően egyre több gyerek csatlakozik az Unirea utánpótáscsapataihoz más településekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában