Sport

2023.08.03. 16:52

Bihar FC: öt váradi gól a szatmáriak hálójában

A FC Bihar labdarúgói szerdán újabb edzőmérkőzést játszottak a Bodola Gyula Stadionban, az ötödiket a felkészülési időszakban.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Ezúttal a Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI játékosai voltak az ellenfelek, a szomszédos megyeszékhely csapata idén nyáron jutott fel a III. Ligába. Az első félidőt a piros-kékek uralták, akiknek az 5. percben volt az első lehetőségük, de Andrei Moga lövése a léc fölé szállt. Nagy kedvvel játszott a hazai alakulat, futószalagon érkeztek a helyzetek, az első gól pedig a 21. percben született, ekkor Florin Chitaș az ötösön belülről próbálkozott, a labda a kapufa érintésével jutott a kapuba (1–0). Két perccel később Florin Farcaş vezetőedző fia, Ricardo Farcaș növelte kettőre a váradiak előnyét, miután laposan a kapu bal oldalába lőtt a tizenhatoson belülről (2–0). Tíz perccel később 3–0 lett az állás, egy szép kombináció után a labda Florin Chitașhoz került, aki 12 méterről, laposan lőtt az Olimpia kapujába. Az első félidő 4–0-s eredményét Ricardo Farcaș állította be, aki egy jobb oldali kombináció után, a tizenhatos közepéről, de ezúttal a kapu jobb oldalába helyezett.
A félidőben több változás is történt a két csapatban, a második játékrészben a vendégek kicsit bátrabban merészkedtek előre, ennek az eredménye pedig az eredményjelzőn is meglátszott. Az 55. percben egy jobbról érkező keresztlabda után az Olimpia francia támadója, Remi Emirau fejelt szépségdíjjas gólt Pânzariu kapujába. Az 5–1-es végeredményt Sergiu Jurj állította be a 80. percben, miután a bal szélen betört a tizenhatoson belülre és kilőtte a hosszú bal also sarkot. „Komoly terhelést kaptak a srácok az elmúlt időszakban, hiszen két edzéssel készülünk az őszi idényre, így azt kell mondjam, meglepően jól mozgott ma mindenki. Elégedettek vagyunk mindazzal, amit ma mutattak. Reméljük, hogy a következő mérkőzéseken is olyan élesek és motiváltak lesznek, mint a mai napon” – nyilatkozta a lefújást követően Florin Farcaş, a váradiak trénere.
A következő tesztmérkőzésen a Bihar FC augusztus 5-én, szombaton 12 órai kezdettel a Temesvári Politehnicával találkozik. A mérkőzésre szintén a Bodola Gyula Stadionban kerül sor.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Szatmárnámeti Olimpia MCMXXI 5–1 (4–0).
G: Florin Chitaş (21., 33.), Ricardo Farcaş (23., 40.), Sergiu Jurj (80.), Remi Emirau (55.)
Bihar FC: Radu Bob – Călin Jurj (Flaviu Drăgan, 60.), Andrei Gal (Sergiu Bactăr, 46.), Ricardo Farcaş (Alexandru Popa, 60.), Alexandru Stoian (Daniel Stan, 60.) – Vadim Calugher (Răzvan Gunie, 60., Andrei Moga, 77.), Răzvan Gunie (Loren Ioviţă, 46.) – Andrei Moga (Andrei Chindlea, 46.), Alexandru Sorian (Tiberiu Serediuc, 46.), Florin Chitaş (Ionuţ Ban, 46.) – Marius Hosu (Sergiu Jurj, 46.). Vezetőedző: Florin Farcaş.
Olimpia: Eduard Lazăr – Ionuţ Gorba, Max Aidebe, Daniel Budan, Florin Palinceac – Cosmin Anton, Marius Duca, Denis Batin, Alin Cătuna – Remi Emirau şi Alex Bonea. Csereként pályára lépett: Sugár Tamás, Adrian Zbona, Srepter Erik, Konstantin Panin, John Bicknell, Feier Dániel, Adrian Bodea şi Antoniu Paşca. Vezetőedző: Cristian Popa.
Vezette: Orbán Norbert, Ciprian Fechetea és George Bronţ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában