Sport

2023.07.10. 15:44

Továbbjutott a magyar és a román U19-es kézilabda válogatott

Forrás: Magyar kézilabda-válogatott

Fotó: Mihai NITOIU

Szakács Dávid

A magyar, illetve a román női U19-es kézilabda válogatott eddig kiválóan teljesít a romániai Európa-bajnokságon. Románia utoljára 15 évvel ezelőtt rendezett kontinens viadalt. A hazaiak csoportmérkőzéseit Piteștiben, míg a magyarokét Mioveniben tartották.
A magyar csapat a C csoportba került Franciaországgal, Norvégiával és Szerbiával. A magyarok az első összecsapásukon egy drámai végjátékot követően 30–29-re legyőzték a franciákat, ezt követte a szerbek ellen sima győzelem (32–26), míg az utolsó fordulóban a torna eddigi legszebb meccsét játszva 28–20-ra nyertek a norvégokkal szemben, így csoportelsőként jutottak a felsőházi középdöntőbe, ahol Dánia, illetve Montenegró ellen harcolnak majd az elődöntőbe jutásért.
A román lányok a B kvartettben kaptak helyet Portugália, Németország és Izland mellett. A házigazdák az izlandi gárda ellen kezdtek, akiket egy gólgazdag meccset követően 41–33-ra legyőztek, míg a második találkozójukon egy kisebb vereségbe szaladtak bele a portugálokkal szemben. A továbbjutás szempontjából a harmadik, németek elleni mérkőzés volt kulcsfontosságú, a trikolórok óriási játékot bemutatva 35–30 felülmúlták ellenfelüket, ezzel másodikként jutottak tovább a csoportjukból. A román kézilabdázók a legjobb 8 között a felsőházban Svédországgal és Svájccal néznek majd farkasszemet.
A romániai torna első 13 helyezettje kijut a jövő évi észak-macedóniai U20-as világbajnokságra, ami azt jelenti, hogy Magyarország és Románia biztosan ott lesz majd a tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában