Vízilabda

2023.07.04. 15:35

Tisztes helytállás a női U15-ös vízilabda Európa-bajnokságon

Ridzyk Vivien és Dumitru Sara

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Befejeződtek Zágrábban a női vízilabda U15-ös Európa-bajnokság küzdelmei. A román válogatott, soraiban két nagyváradi lánnyal, Ridzyk Viviennel és Dumitru Sarával a kontinenstorna 11. helyén végzett. A Nenciu Berttini és Andrei Stoicuț által edzett csapat közel állt ahhoz, hogy a kilencedik helyért mérkőzhessen, de a törökök elleni mérkőzésen egy utolsó másodperces góllal 15–14-es vereséget szenvedett. A 11. helyért rendezett helyosztón a romániai lányok Csehország ellen játszottak és 15–13 arányú győzelmet arattak.

A magyar U15-ös válogatott bár hat meccséből ötöt megnyert, de az elődöntőben, a görögöktől elszenvedett minimális különbségű vereséget (11–12) követően „csak” a bronzéremért játszhatott az olaszok ellen. A kisdöntőben a középső két negyed 8–2-es sorozata eldöntötte a találkozót, a magyar lányok 14–8-ra nyertek, és így felállhattak a dobogóra. A döntőben: Spanyolország–Görögország 10–4.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában