Sport

2023.07.11. 16:37

Remekelnek a váradiak az U15-ös vízilabda Eb-n

Szakács Dávid

Az U15-ös román vízilabda-válogatott eddig kitűnően teljesít a podgoricai korosztályos Európa-bajnokságon, ugyanis a B divizió F csoportjában Csehországot (24–3), Lengyelországot (18–7) és Szlovéniát (35–3) könnyedén legyőzve továbbjutottak az első helyen. A trikolórok keretében hét nagyváradi játékos szerepel, egy a Nagyváradi VSK-tól (Nagy Benjámin), illetve hat a Nagyváradi Crițsultól (Darius Holhoș, Boros Dávid, Orsós Roland, Denis Feke, Adrian Pop Cotuna, Michael Orient). A három összecsapáson a váradi vízilabdázók összesen 29 gólt dobtak, ebből Feke kilencet, Orsós hetet, Cotuna hatot, Orient négyet, míg Nagy hármat. A trikolórok a torna következő szakaszában az E csoport győztesével, Németország ellen fognak majd harcba szállni a továbbjutásért csütörtökön 20.30 órától.

A korosztályos magyar vízilabda-válogatott az A divizió halálcsoportjában szerepel a házigazda Montenegróval, Spanyolországgal és Olaszországgal a kontinens viadalon. Magyarország jelenleg csoportja utolsó helyén áll két mérkőzést követően, miután a nyitó meccsen a hazaiak ellen 11–8-ra, a következő összecsapáson pedig a spanyoloktól 9–7-re kaptak ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában