Labdarúgás

2023.07.05. 16:54

Megkezdte a felkészülést a következő idényre a Bihar FC

A első közös edzés kapcsán összehívott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatták az új elnököt, George Tătart, valamint azt a hat játékost, akik már aláírták szerződésüket a piros-kékekkel.

Jósa Attila

A Nagyváradi Bihar FC labdarúgói szerdán délben az első közös edzéssel megkezdték a felkészülést a III. Liga új idényére. Ennek apropóján a klub sajtótájékoztatót tartott a Bodola Gyula Stadionban, ahol hivatalosan is bemutatták a csapat legújabb igazolásait, valamint a nemrégiben kinevezett új elnök, George Tătar is válaszolt az újságírók kérdéseire. Bevezetőjében Tătar megköszönte elődjének, Kulcsár Sándornak az elvégzett munkát, majd elmondta, ezer szállal kötődik az egyesülethez, melynek 8 éven át igazolt játékosa volt a Bihar FC különböző korosztályos csapataiban, egykori edzőjére, a néhai Alexandu Mutára pedig második apjaként tekintett.

A klubvezető legfontosabb célkitűzésként az osztályozós szereplés kiharcolása mellett a szurkolók bizalmának elnyerését határozta meg, számára a Galaci Oțelul elleni 20 évvel ezelőtti sikerrel megvívott osztályozót övező közhangulat a jelenti a mércét, reményei szerint pedig hamarosan újra hasonló, lelátóról érkező buzdítás mellett játszhatja hazai mérkőzéseit a nagyváradi csapat. A költségvetéssel kapcsolatban Tătar gyakorlatilag elismételte a Florin Birta polgármester által múlt csütörtökön elmondottakat, mely szerint a klub nagyjából 750.000 euró körüli összegből gazdálkodhat, amiből 350 ezret az önkormányzat, 100 ezret pedig a megyei tanács biztosít, de arról sem az elöljáró, sem a klubvezető nem nyilatkozott, hogy a klub a különbözetet milyen magáncégek bevonásával tervezi kiegészíteni. Újságírói kérdésre adott válaszában

Tătar visszautasította azt a feltételezést, mely szerint a klub csak a közelgő helyhatósági választások miatt lett hirtelen fontos a Nemzeti Liberális Párt (PNL) helyi vezetői számára.

Hat új érkező

Florin Farcaș vezetőedző elmondta, a Bihar FC igyekezett tapasztalt játékosokkal megerősíteni a keretét, hiszen az elmúlt 2 évben a sikertelenül megvívott osztályozók során mindkét alkalommal a csapat fiatalabb, még éretlen játékosai miatt nem sikerült kiharcolni a feljutást. A keret jelenleg 32 játékosból áll, de ez még nem tekinthető végleges számnak. Az új érkezők: Sergiu Bactăr (27 éves, legutóbbi csapata a Besztercei Gloria), Alexandru Sorian (32, Félixfürdői Lotus), Vadim Calugher (27, Zilahi SCM), Florin Chitaș (24, Nagybányai Minaur), Mihai Pânzariu (18, Kolozsvári CFR) és Alexandru Stoian (18, Kolozsvári CFR). A két kolozsvári fiatal kölcsönbe érkezik Nagyváradra, távozik viszont a piros-kékektől Constantin Roșu és Adrian Popa. Előbbi a Bihardiószegi SK-hoz szerződött, utóbbi pedig új csapatot keres. A Jászvásári Politehnica csapatával edzőtáborozó két Bihar FC játékos, Andrei Gheorghiță és George Cherman átigazolásával kapcsolatban még nem egyeztek meg a klubok, de George Tătar elmondása szerint a két fiatal nagy valószínűséggel a Szuperligában folytatja a pályafutását.

Az első edzés különleges hangulatáról a mintegy 20, pirotehnikai eszközökkel felszerelkezett szurkoló gondoskodott, akik egy molinón is üzentek a klub vezetőségének: „Elutasított feljutás, csődeljárás. Már mindenen túl vagyunk. Idővel talán elfelejtjük, de eredményeket akarunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában