Atlétika

2023.07.11. 16:25

Kilenc érem az atlétikai országos bajnokságon

A Craiován rendezett atlétikai országos bajnokságon Mihai Sorin Dringo négy, Fándly Márk három, míg Laviniu Chiș két éremmel zárt.

Fándly Márk

Forrás: Facebook

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK atlétája, Mihai Sorin Dringo, (edzője Robert Olah) a felnőtt, illetve az U23-as szabadtéri atlétikai országos bajnokságon négy érmet gyűjtött, ebből három aranyérmet. Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Dringo a 400 méteres síkfutásban a felnőtt és az ifjúságiak kategóriában aranyérmet szerzett (45,99 másodperc), míg a későbbiekben 200 méteren is diadalmaskodott a fiataloknál (21,07 másodperc), valamint egy bronzérmet szerzett ugyanúgy 200-on a felnőtteknél.
A Prahovai Atletico futója, korábban a Nagyváradi Crișulnál pallérozódó Fándly Márk két aranyat nyert a 4x400 méteres vegyes váltóban a szeniorok és a fiatalok között (3 perc 32,66 másodperc), valamint egy bronzérmet a 4x400 méteres ifjúsági váltóban (3 perc 21 másodperc). A Craiovai VSK sportolója, Laviniu Chiș (Fándlyhoz hasonlóan volt Crișul nevelés) országos bajnoki címet nyert 5000 méteres felnőtt távon (14 perc 27 másodperc), valamint ezüstérmet 1500 méteren (3 perc 51,74 másodperc).
Mihai Dringo és trénere az országos versenyt követően elindult a román küldöttséggel az U23-as atlétikai Európa-bajnokságra, amelynek Espoo (Finnország) ad otthont. A fiatal atléta a 400 méteres síkfutásban és a 4x400 méteres váltóban indul majd a kontinens viadalon. Dringo tartja az országos rekordot 400 méteren az ifjúságiak korosztályában 45,76 másodperces eredményével, amelyet a 2023-as krakkói (Lengyelország) Európa Játékokon állított fel. A váradi atlétát az espooi EB-n a dobogós helyezésre is a legnagyobb esélyesnek tartják a román csapatból. Oláh Róbert vezetőedző, aki a román küldöttséget vezeti, nem volt hajlandó nyilatkozni sportolója esélyeiről. „Nem szeretek versenyek előtt nyilatkozni. Mihai jó formában van, és figyelemre méltóan jól teljesített ebben az idényben. A felnőttek és az fiatalok országos bajnokságán nagyon jó volt a teljesítménye. Reméljük, hogy az Európa-bajnokságon is így folytatja majd” – jelentette ki Oláh. Az U23-as atlétikai Európa-bajnokság július 13-16. között kerül megrendezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában