Labdarúgás

2023.07.12. 16:34

Három új játékossal erősítette meg keretét a Biharszentandrási Crișul

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Új vezetőedzővel vág neki a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságnak a friss feljutó Biharszentandrási Crișul. A korábbi edző, Petru Gabor munkájával bár meg voltak elégedve a klubnál, a szakvezető nem rendelkezik a III. Ligában előírt A licenccel, így megüresedett helyére Gheorghe Ghiț érkezik. A 47 éves szakember az elmúlt két szezonban a Félixfürdői Lotus edzője volt, a váradszentmártoniakat pedig mindkét alkalommal a felsőházi rájátszásba juttatta.

A Crișul hétfőn tartotta meg első idei edzését Biharszentjánoson, a „költözés” hátterében az állt, hogy a szentandrási stadion korszerűsítésen fog átesni hamarosan, melynek során a gyepszőnyeg automata öntözőrendszerrel lesz felszerelve. Az első közös edzésre három új játékos is érkezett, Gheorghe Robert Popescu és Cristian Cigan csatárposzton jelenthet erősítést a csapatnak, míg Adam Achim eredeti posztja jobbhátvéd, de személyében egy igazán sokoldaú játékost igazolt a Crișul. A három játékos korábban hosszú ideig a magyar harmadosztályú Füzesgyarmat SK-ban is együtt futballozott, igaz, Cristian Cigan a legutóbbi idényben már az Arad megyei Székudvari SK-t segítette a harmadosztályba való feljutásban.

„Ez egy olyan időszak lesz, amikor megismerjük egymást, és megpróbálunk egy olyan csapatot összerakni, amely a lehető legjobb helyezést fogja elérni az új szezonban. Lelkesen vágunk neki az útnak, bár tisztában vagyunk azzal, hogy újoncként nem lesz könnyű dolgunk. Én a kemény munka híve vagyok, és biztos vagyok abban, hogy kellő önbizalommal és ambícióval el tudjuk érni céljainkat. A bajnokság kezdetéig további 3-4 játékos még érkezik, rajtuk kívül pedig több ifjúsági korosztályú focista is csatlakozik a kerethez a Bihorul Sportiskolától” – nyilatkozta Gheorghe Ghiț, akit a technikai stábban Cristian Oros, Alin Pintea és Sergiu Iftimovici segít majd.

A klub hét edzőmérkőzést tervez a III. Liga augusztus 26-i rajtja előtt. A Crișul ellenfelei: Mezőtelegdi Foresta (július 15.), Nagykárolyi Victoria (július 19.), Béli SK (július 22.), Székudvari SK (július 29.), Kisjenői Crișul (augusztus 5.), Szatmárnémeti Olimpia (augusztus 15.) és Borosjenői Brosovszky Akadémia (augusztus 19.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában