Vízilabda

2023.07.17. 16:13

Európa-bajnok a magyar U15-ös vízilabda-válogatott

Forrás: MVLSZ

ERDON-összeállítás

A magyar válogatott aranyérmet nyert a Podgoricában vasárnap zárult U15-ös férfi vízilabda Európa-bajnokságon, miután a fináléban 10–8-ra legyőzte a házigazda montenegrói csapatot. Magyarország a torna folyamán egyszer már találkozott a rendező országgal, akkor 11–8-ra alulmaradt. A vasárnapi összecsapás azonban sokkal jobb magyar játékot hozott, az alaphangot Rabb Benedek találata adta meg, és bár a házigazda 1–1-nél és 4–4-nél egyenlíteni tudott, a vezetést egyszer sem tudta átvenni. A magyar válogatott a negyedik felvonás derekán háromgólos előnyt épített ki, amelyet magabiztosan őrzött a végső dudaszóig, az utolsó találatot ismét Rabb lőtte, keretbe foglalva a mérkőzést.
A román korosztályos vízilabda-válogatott a 24 csapatos kontinens tornát a 11. helyen zárta, miután a helyosztó találkozókon először nagy meglepetésre vereséget szenvedtek Máltától (11–9), utána azonban nyertek Hollandia ellen (14–8). A csapat magját legfőképpen a hét nagyváradi vízilabdázó (Nagy Benjámin, Darius Holhoș, Boros Dávid, Orsós Roland, Denis Feke, Adrian Pop Cotuna, Michael Orient) alkotta, akik a román együttes góljainak a 60 százalékát szerezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában