Labdarúgás

2023.07.03. 20:27

Döntöttek a IV. Liga lebonyolításáról

A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) Végrehajtó Bizottságának legutóbbi ülésén eldőlt, hogy a IV. Liga következő kiírásában két kilenccsapatos csoportban zajlik majd a bajnokság.

Szakács Dávid

 A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) gyűlésén a bizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy a pontvadászat első szériájában a Bihardiószegi SK, a Székelyhídi Sasok, a Fugyivásárhelyi SK, a Mezőtelegdi Foresta, az Élesdi Crişul, az Érmihályfalvi Unirea, a Révi SE, a Cserpataki Slovan, a Körösszegi Voinţa, míg a másikban a Belényesi Bihorul, a Vaskohsziklási CSO, a Nagyszalontai Olimpia, a Nagyváradi Egyetem FC, a CAO-NAC 1910, a Biharrósai Unirea, a Bihardobrosdi Viitorul, a Keményfoki Victoria, illetve a Alsókocsobai Izvorul fog szerepelni. „A negyedosztály alapszakasza idén augusztus 26-án kezdődik, és december 10-én ér majd véget. Az alapszakaszban az első nyolcban végző klubok tavasszal a felsőházi rájátszásba kerülnek (mindegyik együttes nulla ponttal kezdi majd a rájátszást), a többi alakulat pedig két alsóházi csoportban folytathatja a küzdelmeket (az itt szereplő gárdáknak a pontszáma megmarad). Abban az esetben, ha a csapatok az alapszakasz utolsó két fordulójában, valamint a felsőházi, illetve az alsóházi rájátszásban várhatóan pontegyenlőséggel végeznek, az utolsó két mérkőzést ugyanazon a napon és ugyanabban az időpontban játsszák le. Az idény végén a felsőházi rájátszás csapatai, a három legjobb alsóházi együttes mindkét csoportból, valamint az V. Ligából feljutott két alakulat fogja majd alkotni a 2024–2025-ös szezonjának a mezőnyét. Az alsóház utolsó két helyezettje kiesik. 2024-től a IV. Ligában szereplő gárdáknak két ificsapatra lesz szükségük az induláshoz” – jelentette ki a AJF. Mivel az elmúlt idényben bizonytalanságok voltak a sportigazolvány benyújtásának határidejét illetően, az AJF ezúttal pontos dátumot adott meg, ameddig a klubok benyújthatják ezt a kérelmet. „A IV. Liga 2023–2024-es szezonjának play-offjába kvalifikált csapatoknál a CIS benyújtásának határideje december 31-e, míg a többi együttes esetében a benyújtás határideje 2024. június 30-a lesz. Szintén december 31-ig, a felsőházba bejutott gárdáknak be kell mutatniuk az 5000 lejes garanciális díj befizetésének igazolását” – tájékoztatott erről is a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában