Foci

2023.07.11. 16:16

A Szuperligában folytatja a Bihar FC tavalyi legjobbja

A Nagyváradi Bihar FC és a Jászvásári Politehnica megegyezett Andrei Gheorghiță átigazolásáról, a labdarúgó 4 évre írt alá a Szuperliga újoncához.

Forrás: Bihar FC

Jósa Attila

Az elmúlt hetekben két nagyváradi labdarúgó, Andrei Gheorghiță és George Cherman is a Jászvásári Politehnica csapatával készült az új idényre. Kettőjük közül Gheorghiță keltett igazán jó benyomást, a fiatal támadó középpályás, aki az elmúlt idényben a piros-kékek legjobb játékosa volt a III. Ligában, győztes gólt is szerzett a felkészülési időszakban a koszovói bajnokság ezüstérmese, a Drita ellen. A jászvásári csapat első ajánlata után, amelyet a váradiak új vezetősége nem fogadott el, a két klub sikerült közös nevezőre jusson. Az átigazolás összegéről nem nyilatkoznak a felek, de mint kiderült, a Bihar FC számlájára egy jövőbeli transzfer esetén további pénzek érkeznek a Politehnicától. A játékosnak még egy év volt hátra a szerződéséből, így ez volt az utolsó lehetőség arra, hogy a klub bevételre tegyen szert az eladásából, a szabályok értelmében decembertől ingyen igazolhatóvá vált volna.
Az elmúlt szezonban Gheorghiță egyike volt azoknak a játékosoknak, akik komolyan hozzájárultak a csapat eredményességéhez, 13 gólja mellett 8 büntetőt is kiharcolt a bajnokság során. A bukaresti származású, 21 éves labdarúgó 2021-ben Cătălin Sărmășan játékosügynök közbenjárására ingyen érkezett Nagyváradra a Clinceni Academica csapatától. „Egy nagyszerű közösséggel ismerkedhettem meg Váradon, akik azonnal befogadtak, ez számomra nagyon fontos volt mert először kerültem távol az otthonomtól. A váradi klubnál egy igazán profi és elhivatott tehnikai stáb dolgozik a csapat sikeréért, nekik is szeretném megköszönni, hogy két év alatt minden tekintetben nagyot fejlődtem” – nyilatkozta Gheorghiță, aki akár már szombaton, a nyitófordulóban bemutatkozhat az élvonalban, a Poli kolozsvári, Gépész utcai vendégjátéka során.
Florin Farcaș vezetőedző a csapat első idei sajtótájékoztatóján, múlt csütörtökön Andrei Gheorghiță borítékolható távozása kapcsán kérdésünkre elmondta, bár tisztában van azzal, hogy a támadót nehéz lesz pótolni, az éremnek van egy másik oldala is, hiszen egy ilyen átigazolás után a keret többi tagját is könnyebb motiválni, a játékosok láthatják, csak a saját teljesítményükön múlik a kiugrás lehetősége. A nagyváradi együttes vezetősége mindenesetre gyorsan lépett az átigazolási piacon, így egy éves nagybányai kitérő után visszakerült a csapathoz a közönségkedvenc Florin Chitaș. George Cherman, a váradi alakulat másik játékosa, aki a nyáron a Politehnicával edzett, visszatért a nagyváradi csapathoz. A Bihar FC az első edzőmeccsét július 15-én, szombaton 11 órától játssza a Bodola Gyula Stadionban a Nagykárolyi Victoria ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában