Redpoint Kupa

2023.06.27. 14:32

Íjászok vetélkedtek a nagyváradi várkertben

Szakács Dávid

Románia egyetlen megyei íjászbajnoksága, a Redpoint Kupa a tizedik kiírásához ért. Az íjászversenyt vasárnap rendezték meg a nagyváradi várkertben, sport-, és az amatőríjászok részvételével. A szervezők a résztvevők számát 85 versenyzőre korlátozták, biztonsági okok miatt. A legtöbb jelentkező idén is a felnőtt tradicionális íj, illetve a felnőtt barebow kategóriában volt. Az előbbi számban Dajka Tamás (Nomad Archers) végzett az élen, őt követte Tóth Imre és Sav Romi, míg az utóbbiban Pálfi Mátyás (Kisjenői Crişul) az első, Marin Darna a második, Köteles Alexandru a harmadik lett (mindkettő Bihari Ménmarót). A szeniorok vadászreflex íj csoportjában Andrei Ozsvar diadalmaskodott, a dobogó alsó fokait Alin Szilagyi, illetve Szakács Attila foglalta el.

Az 50 év felettiek tradicionális íj versenyszámában Ridi Ferenc (Nomad Archers) és Balogh László (Nagyszalontai Hajduíjász Egyesület) emelkedett ki a mezőnyből, őket Miron Iris (TM Archery) követte. A hölgyek barebow kategóriáját Loredana Mogoș (Bihari Ménmarót) nyerte. A fiatalok összetett íj számában a Nagyváradi Redpoint sportolói szinte minden korosztályban sikert arattak Ada Luncan, Sergiu Pallag és Matei Piloca révén. Az ifjúsági összetett íjászoknál Alexandra Oanea (Redpoint) nyerte a bajnoki címet, őt klubtársai, Cezara Batyin és Raisa Demian követték.

A megyei íjászbajnokság következő állomása, a SAV Kupa július 15-én lesz a karaszói gáton, ezt követi a Győri Jakab Kupa Szalontán, a Vár Kupa október 7-én Nagyváradon és végül az idényt november 25-én Biharon a Ménmarót Kupával zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában