X-Man

2023.06.19. 14:51

A triatlon királyai újból Nagyváradon versenyeztek

Tökéletes időjárási körülmények között rendezték a legrangosabb hazai triatlon-versenyt szombaton, Nagyváradon.

Fotó: Alexandru Nițescu

Szakács Dávid

A nyári sportesemények egyik kiemelt nagyváradi rendezvényét szervezték meg június 17-én, szombaton. A legrangosabb hazai triatlon-verseny, a 13. alkalommal megrendezett Arobs X-Man Romania idén körülbelül 400 sportolót vonultatott fel a rajtnál. A versenyzők a Full Ironman kategóriában egészen elképesztő távokat teljesítettek, a 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 41,5 kilométer futásból álló versenyen.
A hosszú távú viadal rajtja úszással kezdődött reggel 7 órakor a korábbi évekhez hasonlóan a fugyivásárhelyi gyűjtőtónál. Ezt követte a kerékpározás a Fugyivásárhely – Köröskisújfalu – Köröskisjenő – Mezőbottyán – Kabaláspatak 17,4 kilométeres útvonalon, melyet tízszer kellett teljesítsenek a résztvevők. A kerékpározást követően a mezőny Fugyivásárhelyről már a futás versenyszámában rótta a kilométereket, a sportolók Váradhegyalján keresztül érkeztek meg Nagyvárad belvárosába, a célállomás a Bémer téren volt.


A férfiaknál a Full Ironman versenyszámban az első helyet a bukaresti Mihai Vigariu (Smartatletic) szerezte meg 9 óra 3 perc és 28 másodperces idővel. A második helyen a Alexandru Bălan (ACS Seven Atletic) végzett 9:07:25.12-es időeredménnyel, a harmadik helyen pedig a horvát Strelić Strahinja (Triogy Racing) ért célba, 9 óra 23 perc és 39 másodperc alatt. A férfiak viadalán összesen 69 sportoló teljesítette a távot, az utolsó 14 óra 55 perc után érkezett meg a Szigligeti Színház elé.
A nőknél a Full Ironman versenyt a csíkszeredai Koter Adél (Peak Performance) nyerte, aki 10 óra 55 perc és 2 másodperc alatt teljesítette a távot. Őt csapattársa Bálint Réka követte a sorban 11.07:23-as idővel, a harmadik helyre pedig Roman-Bakos Hajnalka (CS Ride Competition) futott be 12 óra 56 perc és 46 másodperc alatt. A versenyre benevezett 7 versenyző közül egynek kellett feladnia a versenyt.
A Half Ironman kategória 1900 méter úszásból, 93 kilométer kerékpározásból és 21,5 kilométer futásból állt, itt a férfiak között a moldovai Andrei Vrabii (Unstoppables Sportclub) volt a leggyorsabb, aki 4 óra 12 perc 49 másodperc alatt ért célba, míg a nők versenyét az előző évhez hasonlóan a marosvásárhelyi Tuzson Ágnes (Mobility Plus) nyerte, 5 óra 6 perc 34 másodperces időeredményével. A Half Ironman számban 109 férfi indult, akik közül ketten kiestek, és 11 nő, akik közül egy nem ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában