Labdarúgás

2023.05.30. 15:42

Kiütéses győzelemmel búcsúztatták az idényt

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

A Nagyváradi Atlétikai Club alapításának 113. évfordulóját ünnepelte múlt szombaton a CAO-NAC 1910 egyesülete. A IV. Liga alsóházi rájátszásának 10. fordulójában rendezték a CAO-NAC 1910 – Bihar FC II. városi rangadót, melyre a megszokottnál jóval többen látogattak ki a a hegyközpályi sporttelepre. A IV. Liga alsóházának két élcsapatát látványos pirotehnikai bemutatóval fogadta a zöld-fehérek szurkolótábora, akik emellett egy hatalmas, a kapu mögé kifeszített molinóval is üzentek az illetékeseknek. „Egy szép álmot koboztatok el azzal, hogy kihasználtátok a rendszert. A történelem bocsásson meg nektek!” – állt a drapérián.

A kezdőrúgást a korábbi csapatkapitány, Andrei Haș végezte el, aki mindössze 30 évesen hagyta abba a futballkarrierjét, ezt megelőzően 66 mérkőzésen lépett pályára a CAO-NAC színeiben, ezeken 24 gólt szerzett.

A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a zöldek könnyed győzelmet arattak a csak ifjúsági játékosokból álló Bihar FC II. ellen. A gólokat Sergiu Ciocan, Waritz Ákos (2) és Raul Bodea szerezte. A félidőben 11-es rúgóversenyt is rendeztek a szurkolók számára, amelyen a legfiatalabb nevező 6, a legidősebb pedig 45 éves volt. A legprecízebben Juhász Máté célzott, akit egy pólóval és egyébb CAO-NAC logóval ellátott relikviákkal jutalmaztak.

Miután az aktív labdarúgók az öltözőbe vonultak, a pályán megjelentek az CAO-NAC korábbi játékosai, a szurkolói csapat és a NAC Labdarúgó Egyesület öregfiúk csapata, akik egy barátságos tornán mérték össze az erejüket. A napot egy baráti hangulatú bográcsozás zárta.

JEGYZŐKÖNYV

CAO-NAC 1910 – Bihar FC II 4–0 (2–0).

Gól.: Sergiu Ciocan (12.), Waritz Ákos (42., 49), Raul Bodea (87.)

CAO-NAC: C. Har – L. Mănoiu, A. Panc, M. Abagiu, V. Naghi – Ov. Ienciu (D. Farcaș, 80.), Bóné D. (R. Pădurean, 63.), L. Criste (A. Morar, 80.) – N. Farcaș, Waritz Á. (R. Bodea. 54.), S. Ciocan. Vezetőedző: Dragoș Căvășdan.

Bihar FC II. : R. Giurgiuca (L. Buss, 46.) – L. Buciuman, A. Bala, R. Bondar, R. Suciu – L. Nicoară, A. Ardelean (C. Zamfirescu 46., P. Pereș 56.) – F. Vereș (Ed. Tamaș, 79.), D. Cociuba, I. Hebriștean (A. Ferariu, 79.) – A. Cherman. Vezetőedző: Claudiu Mutu

Vezette: Cristian Bologan (Nagyvárad) – Cristian Gozman (Nagyvárad) és Ciprian Fechetea (Biharszentandrás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában