Sport

2023.05.03. 16:48

Egymást érik az események a Crișul háza táján

Sajtótájékoztatót tartott szerda délelőtt Damjanich János utcai székházában a Crișul Sportklub, ahol a kosárlabda, a vízilabda, a kempo, illetve a karate szakosztályokat érintő eseményekről volt szó.

Forrás: Crișul SK

Szakács Dávid

A kosárlabdával kapcsolatos bevezetőjében Pető Dalma, a Crișul igazgatója elmondta, hogy május 3. és május 7. között rendezik meg a női U18-as országos bajnokságot a váradi Antonio Alexe sportcsarnokban. „A VSK U-val való együttműködésünknek hála ingyen használhatjuk a bajnokság keretein belül a sportcsarnokot” – mondta Pető. Tiberiu Dumitrescu, a Román Kosárlabda–szövetség technikai igazgatója elmondta, hogy a váradi infrastruktúra kiváló és bízik abban, hogy ez a torna hasznos lesz majd a fiatalok számára. Az egyesület kosárlabdaedzője, Ioana Anica is hozzászólt az elmondottakhoz, megjegyezve azt, hogy a csapat célja hazai pályán egy dobogós helyezés, ám reméli a nyomás a tanítványaira építőleg fog majd hatni.
A vízilabda szakosztály részéről Dorin Sava edző nyilatkozott a női U17-es csapatról. „A bajnokság 3., illetve 4. fordulója most hétvégén a Crișul uszodájában zajlik majd. Az első hely a cél, úgy gondolom a lányok felkészültek a feladatra, jelenleg 9 pont az előnyünk a vetélytársainkkal szemben” – jelentette ki a bajnoki címvédő U17-es csapat mestere.
A folytatásban a Kempo Világbajnokságról hazajött aranyérmesekről volt szó, a sajtókonferencián Tulkos Rómeó edző, valamint a Submission kategóriában aranyérmes Ioana Hanaș volt jelen. „Hét ország szerepelt az én kategóriámban és a döntőben nehéz meccsen, de sikerült győznöm. Boldog vagyok, ugyanis nem volt egyszerű átváltani a cselgáncsról, ám úgy hiszem egy év alatt sikeresen felkészültem a vb-re” – nyilatkozta Hanaș. Tulkos elmondta, hogy a dzsúdó és a kempo Submission körülbelül 90 százalékban hasonlít egymásra, így tudta rávenni a sportolót arra, hogy sportágat váltson.
Végezetül a karate világ-, illetve Európa bajnokságról meséltek az egybegyűltek, amelynek Nagyvárad lesz majd a házigazdája május 18. és 21. között. A meghívottak között szerepelt Vasile Manea, a Román Karate–szövetség elnöke, aki közölte, hogy Nagyváradot azért választották helyszínnek, mert modern, illetve összeköti a nyugati civilizációt a keletivel. Az első két napon a világbajnoki küzdelmek, az utolsó kettőn pedig a kontinens viadal találkozóit tekinthetik meg a kilátogató nézők. „Nyolc sportolónk képviseli majd klubunkat az eseményen, reménykedem az eredményes szereplésben, illetve a gyerekek fejlődésében” – zárta a tájékoztatót Mezei Tünde, a karate szakosztály trénere.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában