Sport

2023.05.25. 16:43

Bihar FC: maradt izgalom a visszavágóra

A másodosztályba igyekvő nagyváradi labdarúgócsapat szerda délután a Maros megyei Nyárádtőn lépett pályára, a négycsapatos osztályozós torna elődöntőjének első mérkőzésén.

Forrás: Facebook.com/unireaungheni

Jósa Attila

Már az első percek után egyértelmű volt, hogy a piros-kékeknek változtatniuk kell a megszokott játékukon. A váradiak támadásainál kiemelt szerepe van a szélsőjátéknak, de a nyárádtői meglehetősen „szűkre szabott” pályán ez egyáltalán nem érvényesült. A hazaiak remekül tömörültek a tizenhatosuk előterében, így, bár a tempóra nem lehetett panasz, helyzetekben nem bővelkedett az osztályozó odavágójának első félideje.
A második játékrésznek hatalmas lendülettel ugrottak neki a váradi játékosok, a 48. percben Hosu lövését csak nagy nehézségek árán tudta hárítani Bucur. Egy perccel később ismét a Bihar FC villámléptű támadója volt a főszereplő, Serediuc húzott el a szélen, beadását pedig remek mozdulattal fejelte Hosu a kapu jobb oldalába (0–1). A bekapott gól után magára talált az Unirea, de nagyobb helyzetek ismét a nagyváradiak előtt adódtak. Ezekkel a lehetőségekkel nem élt Florin Farcaș alakulata és ahogy az lenni szokott, az ellenfél a „semmiből” talált egy gólt, Codrea átadása után a két perccel korábban becserélt Dușmanu lőtt a hálóba 10 méterről (1–1). Az egyenlítés még tovább fokozta a hazaiak kezdettől fogva ideges hangulatát, Codrea alaposan megtaposta a földre került Stant, amiért piros lap lett a jutalma. Az emberelőnyben játszó Bihar FC megpróbálta bevinni a győztes találatot, de Gunie nagy helyzetben a kapusba lőtte a labdát, így a végeredmény már nem változott.
„A második félidőben jól teljesítettünk, gólt szereztünk, és nagyobb odafigyeléssel akár 2–0-ra is vezethettünk volna. Egy elkerülhető hiba után egyenlítettek, a végén pedig Gunie lábában maradt a meccslabda. Az osztályozó mérkőzések igazán különlegesek, de nekünk most csak annyi a dolgunk, hogy felkészüljünk és szombaton megszerezzük azt az eredményt, amely kvalifikál minket a következő fordulóba. Számítunk a váradi közönség támogatására!” – nyilatkozta a mérkőzés után a váradiak trénere. A visszavágót május 27-én, szombaton 17.30-tól rendezik a Bodola Gyula Stadionban. A másik ágon a Vajdahunyadi Corvinul 2–1-re győzött Besztercén, így hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

Jegyzőkönyv

Nyárádtői Unirea – Bihar FC 1–1 (0–0).
G.: George Alexandru Dușmanu (74.), illetve Marius Hosu (49.)
Unirea: A. Bucur – Coza, Ndiesse, Vasiu, Suslak – Fl. Istrate (T. Vomir, 86.), R. Balint (M. Codrea, 63.), R. Trif (A. Vânău, 63.), Piper – V. Astafei, A. Oltean (A. Dușman, 72.). Vezetőedző: Flaviu Sabău.
Bihar FC: E. Nergheș – C. Jurj, D. Stan, R. Farcaș, L. Ioviță – G. Cherman, R. Gunie – T. Serediuc (C. Petruș, 57.), A. Gheorghiță, I. Ban (S. Jurj, 64.) – M. Hosu (Ad. Popa, 85.). Vezetőedző: Florin Farcaș.
Vezette: Nicolae Dragoș Lunca (Kolozsvár) – Ștefan Dumitrache (Palánka), George Turcu (Bukarest).
Piros lap: Marian Codrea (75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában