Gól!

2023.04.10. 20:09

Zsinórban ötödik győzelmét aratta a Bihar FC

A piros-kékek toronymagasan vezetik a III. Liga 10. csoportjának felsőházi rájátszásának tabelláját.

Forrás: Bihon

Szakács Dávid

A kedvezőtlen időjárás ellenére szépszámú nézőközönség látogatott ki szombat délután a Bodola Gyula stadionba, ahol a Nagyváradi Bihar FC magabiztosan 3ؘ–0-ra legyőzte a Szatmárnémeti VSK gárdáját. Florin Farcaș tanítványai kitűnő játékkal rukkoltak elő és az egész találkozót dominálták. Az első gólszerzési lehetőségük a 11. percben adódott, amikor a vendégek egyik hátvédje hibázott, az eladott labdát Gunie kaparintotta meg, majd egyedül elindult a kapussal szemben, az ajtó-ablak ziccert azonban a szatmáriak hálóőre blokkolta. A nagyváradi nyomás újabb gólhelyzeteket eredményezett, ám Hosu, illetve Gheorghiță sem tudtak élni a lehetőségeikkel.

Az első találat fél óra után született, Serediuc pontos szögletére Gunie jól helyezkedett a hosszú saroknál és a hálóba fejelt, megszerezve a hőn áhított vezetést a hazaiaknak (1–0). A vendégek helyzete 5 perccel később vált kilátástalanná, miután Vădan begyűjtötte a második sárga lapját, emberhátrányos helyzetbe hozva az amúgy is gyengén futballozó szatmárnémetieket. Csik Tibor a félidőben két helyen is változtatott csapatán, aminek hatására bátrabban kezdtek támadni a szatmáriak, ennek ellenére nem forgott veszélyben a váradiak kapuja. A piros-kékek a második játékrészben eldöntötték a meccset, a játékvezető két büntetőt is befújt, az elsőt kezezésért, a másodikat pedig buktatásért kapta a Nagyvárad. Gheorghiță higgadtan és magabiztosan értékesítette mindkét tizenegyest. A Szamos-partiak szenvedése ezzel nem ért véget, a bíró percekkel később újabb piros lappal jutalmazta a vendégek durva szabálytalanságait. Az eredmény már nem változott, a Bihar FC toronymagasan vezeti a III. Liga 10. csoportjának felsőházi rájátszásának tabelláját, 6 ponttal a Besztercei Gloria és 7 egységgel a Szatmárnémeti VSK előtt. A nagyváradiakra három idegenbeli összecsapás vár, Besztercében, Szentmártonban, illetve Szatmárnémetiben. Az együttes a következő hazai találkozóját május 3-án vívja majd a Gloria ellen.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Szatmárnémeti VSK 3–0 (1–0). Gunie (32.), Gheorghiță (57., 73. – mindkettő 11-esből). Kiállítva: Vădan (37.), Mureșan (75.)

Nagyvárad, Bodola Gyula: 1200 néző. Vezette: Narcis Bodocan

Bihar FC: Bob – Gal, Hosu (Moga, 76.), Cherman (Stan, 76.), Gheorghiță (Chindlea, 82.), Farcaș, Gunie, Ban (Ioviță, 60.), Petruș, Jurj, Serediuc (Jurj, 60.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Szatmárnémeti VSK: Anca-Trip – Ciul (Gorba, 46.), Mureșan, Vădan, Brata, Lazăr (Tamaș, 72.), Bara (Micaș, 59.), Bura (Ziman, 59.), Mărieș, Süveg (Prodan, 46.), Rodri. Vezetőedző: Csik Tibor

 

 

Címkék#bihar fc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában