Kosárlabda

2023.04.17. 19:21

Nemzeti Liga: kettős győzelemmel indította a negyeddöntőt a VSK U

A szerdai, illetve a pénteki sikernek köszönhetően a Nagyváradi VSK U kosárlabda csapatát csupán egy lépés választja el az elődöntőbe jutástól.

Fotó: Csendes Evelyn

Szakács Dávid

Az első találkozó elején a VSK U meglehetősen gyengén kezdett, alacsony intenzitással és inspirációval, a Temesvár ezt igyekezett kihasználni amennyire csak tudta, ám így is 23–18-ra a hazaiak vezetek az első 10 perc után. Az első negyed botladozásai után a második játékrészben leginkább remek védekezésnek köszönhetően határozottan ellépett a nagyváradi csapat, a félidőben már 45–26 volt a házigazdák előnye. A harmadik negyedet ott folytatták a Vörös Oroszlánok ahol abbahagyták, parádés produkciót bemutatva, a közönséget szórakoztató zsákolásokkal színesítették a meccset (72–39). Az utolsó felvonásra viszont a nagyváradiak koncentrációja csökkent, a vendégek pedig ezt kihasználva próbáltak javítani az eredményen. A piros-kékek végül 87–63-ra diadalmaskodtak, összességében a fölényük vitathatatlan volt ellenfelükkel szemben.

A második összecsapást határozottabban kezdte a Nagyvárad, mint az elsőt, a 3 pontosok, illetve a kiváló védekezés révén, 10 perc után már 22–14-re elléptek a temesváriaktól. A következő menetben szemet gyönyörködtető megmozdulásokkal és dobásokkal szórakoztatta a VSK U a kilátogató nézőközönséget, a bánságiak pedig csak 9 egységet tudtak összekaparni, így a félidei állás 39–22 volt. Amennyiben az ember azt hinné, hogy ennél látványosabban már nem lehet kosarazni akkor nagyon téved, a Nagyváradi VSK U innentől kezdve csak szórakozott az ellenfelével. A Temesvári BC büntetőkből, illetve lepattanókból szerzett kosarat, a Vörös Oroszlánok védelme megingathatatlannak tűnt. Cristian Achim a meccs végén a fiatalokat is pályára küldte, ám ez már semmin nem változtatott. A végeredmény 88–63, a piros-kékeket csupán egy győzelem választja el az elődöntőbe jutástól. A nagyváradiaknál Tarolis villogott, a litván kosaras a 19 pontjával toronymagasan a legjobb játékosa volt az együttesnek, míg a vendégeknél Kesar 18 egysége volt figyelemreméltó. Folytatás ma este 18 órától Temesváron, a mérkőzést a Digi Sport 4 közvetíti élőben.

 

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Temesvári BC 88–63 (22–14, 17–9, 29–21, 20–21)

Nagyvárad Aréna, 2158 néző. Vezette: Bukuresti László, Răzvan Opriș és Vlad Potra.

Nagyváradi VSK U: Richard, Holt 15, Tarolis 19, Carter 10, Gheorghe 6, Vescan, Bostic 2, Năstruț 5, Nicolescu 8, Baciu 8, Ogden 8, Markovic 7. Vezetőedző: Cristian Achim.

Temesvári BC: Strong 15, McClellan 7, Gajic, Năsturescu 2, Schipor 2, Kesar 18, Mirkovic 15, Maticiuc, Lázár 4, Petrescu. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában