Sport

2023.04.06. 16:46

Kis híján tragédiába torkollott a mihályfalvi ifimeccs

Botrányosra sikeredett az U19-es labdarúgó-bajnokság Érmihályfalvi Unirea – CAO-NAC 1910 szerdai mérkőzésének végjátéka.

Képernyőfotó

Forrás: CAO-NAC

Jósa Attila

Rövid videót juttatott el szerkesztőségünkhöz csütörtökön a CAO-NAC labdarúgócsapatának vezetősége, melyen az látható, ahogy az Érmihályfalvi Unirea – CAO-NAC U19-es bajnoki meccs 92. percében, 0–2-es állásnál egy gyors váradi ellentámadásnál a hazaiak védője, Mirel Vlaic egy jól irányzott jobbegyenessel torkon üti a zöld-fehérek támadóját, Balogh Bálintot. A felkavaró felvételeken látszik, ahogy az első percekben Balogh elterül a földön, levegőért kapkod és hörög. Az U19-es meccseken nem kötelező a mentők jelenléte, kiérkezésükig egy asszisztens látta el a labdarúgót, akinek az oxigén szaturációja folyamatosan zuhant, vérnyomása pedig 170/91-et mutatott. A mentők nagyjából 10 perc után érkeztek a helyszínre, Balogh Bálintot pedig kórházba szállították. A mérkőzést a bíró a két csapat kérésére lefújta. Az esettel kapcsolatban a váradi klub sérelmezte a hazai csapat durva játékát, elmondásuk szerint a szurkolóik és az edzői stáb által felhergelt játékosok miatt eszkalálódtak eddig az események. Természetesen megszólaltattuk a másik felet is, az Unirea részéről Csűri Sándor, a felnőtt csapat vezetőedzője nyilatkozott a lapunknak. „Mindenekelőtt elnézést szeretnénk kérni a történtekért a klub és Mirel Vlaic nevében is. Sajnálatos ami történt, én a magam részéről nem láttam az esetet, Mirel szavaiból pedig azt vettem ki, hogy nem volt szándékos az ütés. Azt viszont határozottan visszautasítom, hogy az edzői stábunk biztatta volna a fiúkat a kemény játékra, trénereink maximum a bírónál reklamáltak egy-egy vitás eset kapcsán. A közönség irányából valóban elhangzottak cifra bekiabálások, de ez azért történt, mert a váradi csapat játékosai mutogattak, hergelték a szurkolóinkat. Ettől függetlenül a jövő héten le fogunk ülni a szülőkkel, szurkolókkal, ez így nem megy, Érmihályfalva mindig a sportszerűségéről volt híres, és szeretnénk ha ez így is maradna” – zárta gondolatait Csűri.
Csütörtökön délután sikerült elérnünk telefonon Balogh Bálint édesapját, Balogh Imrét, aki nézőként volt jelen a Praszler stadionban rendezett mérkőzésen. „A legfontosabb, hogy Bálint jobban van, tud nyelni és már nagyon jönne haza, de az orvosok még szeretnék benntartani. Borzalmas volt ezeket a pillanatokat apaként átélni, mikor láttam, hogy nagy baj van, egyből átugrottam a kerítést és rohantam hozzá. Az intézkedő asszisztensnő nagyon ügyesen végezte a dolgát, hálásak vagyunk neki, hogy nem történt nagyobb baj. Mirel Vlaic szüleivel meglátogatta Bálintot a kórházban, kérdezték, hogy szeretnénk-e feljelentést tenni az ügyben, de megnyugtattam őket, hogy nem tervezzük, örülünk, hogy rendbe jön a fiunk. Van azonban egy dolog, amiről szeretnék néhány szót ejteni, nyolc éve járom az országot a fiammal, Zsilvásárhelytől Szatmárnémetiig sok felé megfordultunk a csapattal, de ilyen közönséget, mint a mihályfalvi, még nem láttam. A legfájóbb az volt, hogy amikor ott feküdt a gyerek és a szó szoros értelmében ment ki belőle az élet, akkor is azt kiabálták, hogy »hagyjátok megdö...eni!«. Kincses Szabi sem úszta meg, ő sportszemüvegben játszik, neki végig azt ordították, hogy »vakuljál meg. Én mindig tiszteletre neveltem a fiam, magyar és román barátai egyaránt vannak, most mit mondjak neki ezek után, ha a sajátjaitól ilyeneket kell hallania?” – nyilatkozta feldúltan a Bihari Naplónak Balogh Imre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában