Sport

2023.04.18. 15:28

Bölények Ligája: utolsó meccsét vívja hazai pályán a VSK

A Szucsávai CSU elleni találkozót szerda délután 18.30-tól rendezik az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila
A Nagyváradi VSK férfi kézilabdacsapata utolsó hazai mérkőzését játssza a Bölények ligájának 2022/23-as kiírásában. A nagyváradiak ellenfele a Szucsávai CSU lesz egy olyan mérkőzésen, mely csak első látásra tűnik tét nélkülinek. A VSK sorsa már fordulókkal ezelőtt eldőlt, az újonc váradi csapat a pályán nem sikerült megőrizze élvonalbeli tagságát. Ettől függetlenül nem mindegy, hogy Cosmin Liberț tanítványai a 13. vagy a 14. helyen végeznek a 26., utolsó fordulót követően, hiszen az elmúlt évek sorozatos visszalépései miatt idén is jó esély nyílhat arra, hogy a feljutók közül nem mindenki vállalja az élvonalbeli szereplést, a nagyságrendekkel magasabb költségek miatt.
Ahhoz, hogy a váradi csapat ne az utolsó helyen fejezze be a bajnokságot, a hátralévő két fordulóban mindenképpen pontot vagy pontokat kell szerezzen, hiába előzi meg jelenleg jobb gólkülönbségével az udvarhelyieket, a bajnokság végén pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény a döntő. Bár a VSK éppen a Székelyudvarhelyi VSK ellen aratta egyetlen győzelmét a Bölények Ligájában (30–26), az október végi, székelyudvarhelyi meccsen összeszedett 10 gólos hátrányt (27–37) nem tudta „eltüntetni”. A ma délutáni ellenfél, a Szucsávai CSU szintén a kiesés ellen küzd, jelenleg osztályozós helyen áll, de egy esetleges nagyváradi győzelemmel elmozdulhat a 11. helyről.
A két csapat november végén játszott egymás ellen ebben az idényben, akkor a Szucsáva 31–23 (15–12) arányban győzött és taszította a teljes kilátástalanságba a váradi alakulatot. „Mindenképpen nyerni akarunk az utolsó hazai mérkőzésünkön. Ezzel is szeretnénk meghálálni szurkolóink belénk fektetett bizalmát és nyilván nem szeretnénk sereghajtóként befejezni az idényt” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Cosmin Liberț, a VSK U vezetőedzője.

Válogatott meghívók
A váradi csapat két játékosát, Radu Turturică kapust és Paul Alexandru Oargă irányítót kedden meghívták a román strandkézilabda-válogatott központi edzőtáborába. Mindkét váradi tapasztalt strandkézilabdázónak számít, így nem meglepő, hogy ott lesznek a válogatott keretében. A bukaresti edzőtáborozás után a román strandkézilabda-válogatott az olaszországi Abruzzóba utazik, hogy megmérkőzzön a taljánokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában