Sport

2023.04.02. 18:10

A Bihar FC nyerte a megyei rangadót

Jósa Attila

A kedvezőtlen időjárás ellenére is mintegy 2000 néző látogatott ki szombaton délután a Bodola Gyula Stadionba, ahol a III. Liga 10. csoportjának Bihar megyei rangadóját rendezték a felsőházi rájátszás első fordulójában. A két csapat ellenkező előjelekkel készülhetett a mérkőzésre, a Bihar FC parádés formában teljesített a tavaszi mérkőzések során, míg a Lotus az eredmények szerencsés alakulásának, és leginkább a váradiak zilahi győzelmének köszönhették, hogy bejutottak a legjobb négy csapat közé. Akik esetleg arra számítottak, hogy ezért hálából a váradszentmártoniak félreállnak a szombati bajnokin, azoknak csalódniuk kellett, a két együttes végig kiélezett, szikrázó és nem utolsósorban színvonalas 90 percet produkált. A 31. percben Serediuc büntetőt hibázott, pár perccel később azonban szabadrúgásból már pontosabb volt, miután 18 méterről a bal felső sarokba csavarta a labdát (1–0). A második játékrészben a Lotus mindent megtett az egyenlítésért, egy váradi ellentámadás után azonban ismét büntetőhöz jutott a Bihar FC, melyet Andrei Gheorghiţă értékesített magabiztosan. A következő fordulóban a Bihar FC ismét hazai pályán játszik a Szatmárnémeti VSK ellen, a Lotus pedig a Besztercei Gloriát fogadja Váradszentmártonban.

Jegyzőkönyv

Bihar FC – Félixfürdői Lotus 2–0 (1–0)
Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 2000 néző
Gólszerzők: Tiberiu Serediuc (37.), Andrei Gheorghiţă (79. –11-esből)
Bihar FC: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaş, I. Ban (A. Gheorghiţă, 52.) – G. Cherman, Cl. Petruş – T. Serediuc (Ad. Popa, 82.), R. Gunie, L. Ioviţă (Fl. Drăgan, 86.) – M. Hosu (S. Jurj, 52.). Vezetőedző: Florin Farcaş
Lotus: A. Barabaş – S. Cucu, Paublusztig T., S. Oltean, M. Arsene – M. Popa (R. Tămaş, 88.), G. Gitye (V. Costea, 55.), D. Gheban, Al. Sorian – Fl. Pop, I. Hora. Vezetőedző: Gheorghe Ghiţ.
Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya) – Claudiu Doru Lucaciu (Kolozsvár) és Ionuţ Petrică Câmpeanu (Kolozsvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában