Selejtező

2023.03.29. 15:57

Újabb három pont a trikolórok zsebében

Második Európa-bajnoki selejtezőjét is megnyerte a román labdarúgó-válogatott, miután kedd este hazai pályán 2–1-re legyőzte Fehéroroszországot.

Forrás: gsp.ro

Szakács Dávid

Mindkét csapat sok hibával kezdte a mérkőzést, a románokon azonban érződött egy idő után, hogy más szintet képviselnek az ellenfelükhöz képest. A hazaiak gyakorlatilag az első játékrészben eldöntötték a találkozó érdemi részét, először Stanciu tekert be egy szabadrúgást a kapu bal oldalába, majd két perccel később Răzvan Marin beadását Burcă szenzációs mozdulattal terelte a hálóba. A második félidőben a trikolórok figyelmetlenek, illetve rendezetlenek voltak, aminek a meccs végén lett meg a böjtje, a beloruszok a hajrában szépítettek, ezzel veszélyben forgott a győzelme a házigazdáknak. A meccs végén a videóbíró vizsgált egy, a román tizenhatoson belüli esetet, de a tizenegyes és az egyenlítés végül elmaradt, Románia megszerezte a három pontot így továbbra is csoportja második helyén áll Svájc mögött. Folytatás június 16-án Koszovó ellen idegenben.

Jegyzőkönyv

Románia – Fehéroroszország 2–1 (2–0). Stanciu (17.), Burcă (19.), illetve Morozov (86.).

Bukarest, Național Arena, 27.837 néző. Vezette: Lindhout (Holland)

Románia: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț, Marin R., Băluță (Cicâldău, 44.), Stanciu (Marin M., 77.), Moruțan (Dobre, 65.), Alibec (Tănase, 77.), Man (Popescu, 65.). Szövetségi kapitány: Edward Iordănescu

Fehéroroszország: Plotnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich, Kovalev (Grechikho, 85.), Selyava, Yablonskiy (Klimovich, 64.), Ebong, Bakhar (Morozov, 77.), Khvashchinskiy (Yuzepchuk, 46.). Szövetségi kapitány: Georgy Kondratyev

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában