Sport

2023.03.07. 16:55

Új szakosztállyal színesedett a Crișul palettája

Forrás: Crișul SK

J. A.

A Nagyváradi Crișul Sportklub bővítette tevékenységi körét, az egyesület vezetősége bejelentette egy új szakosztály indítását. A Crișulnak mostantól íjász szakosztálya is lesz, miután mindenben sikerül megegyezni Mircea Stroe-val, a Nagyváradi Redpoint klub elnökével és edzőjével. „A redpointosok hozzáállása és a sportolók versenytapasztalata miatt is hiszünk abban, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Örülök, hogy létrejött ez a megállapodás a Redpoint sportolóinak kettős igazolásáról, az idei évtől kezdve az íjászok klubunk égisze alatt fognak versenyezni” – írta sajtóközleményében Pető Dalma, a Crișul igazgatója, hozzátéve, hogy eddig is figyelemmel kísérte a Redpoint versenyzőinek eredményeit. A tájékoztatás szerint az új szakosztály koordinátora Tulkos Rómeó lesz.
Az első versenyen, melyen a Crișult képviselték, máris túl vannak az íjászok. Múlt hétvégén Jászvásár adott otthont a gyermekek, juniorok és kadétok országos fedett pályás bajnokságának. A gyermek korosztály összetett versenye teljes váradi sikert hozott, a győztes Matei Piloca mellett Luca Suciu és Florian Bologan állhatott még fel a dobogóra. Sergiu Pallag mindössze egy ponttal maradt le az aranyéremről kadet összetettben, a 9 éves Haragos Adrienn pedig szintén ezüstöt nyert az egyik kiemelt kategóriában, az olimpiai lányok mezőnyében. Junior II. összetettben Cezara Batyin bronzérmes lett, míg a kadetoknál Iulia Crețu ezüstéremmel a dobogó második fokára állhatott fel. A nagyváradi íjászok a vegyes csapatok versengése során szintén ezüstérmet szereztek Sergiu Pallag és Iulia Crețu révén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában